Plan Nederland

PERSBERICHT

Monique Smit treedt op bij presentatie schoollijn Plan Nederland Amsterdam, 23 juni 2010 - Vanmiddag organiseerde Plan Nederland en de Bijenkorf in Amsterdam een spetterend optreden van Monique Smit om de Because I am a Girl- schoollijn officieel te introduceren. `Ik ben me ervan bewust dat ik hier als jonge vrouw alles mag en kan. Ik kan alles zijn wat ik wil en mijn talent volledig benutten. Dat is voor meisjes in ontwikkelingslanden wel even anders. Daarom ben ik hier geef ik mijn steun aan deze campagne", aldus Monique Smit.
Dit jaar komt Plan Nederland met haar eerste 'Because I am a Girl'-schoolagenda. De agenda is onderdeel van de campagne `Because I am a Girl' waarmee de ontwikkelingsorganisatie aandacht vraagt voor de achtergestelde positie van meisjes in ontwikkelingslanden. Jongens hebben vaak betere toegang tot zorg en onderwijs. Plan Nederland streeft naar gelijke rechten voor jongens en meisjes. De agenda is speciaal ontworpen voor meisjes en bevat tips, spelletjes, invulverhalen, leuke plaatjes en natuurlijk informatie over meiden in ontwikkelingslanden. Er zijn ook andere leuke, passende schoolspullen verkrijgbaar zoals schriften, etuis, multomappen en een schooltas. De gehele schoollijn is vanaf half mei te koop bij o.a. de Bijenkorf, V&D, Bruna en via de webwinkel van Plan Nederland. Er is een gelimiteerd aantal agenda's beschikbaar.
------------------------------------------------einde bericht-------------------------------------------------------- Plan Nederland (www.plannederland.nl)
Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Noot voor de redactie,