Gemeente Roerdalen


Burgemeester geeft startsein verbouwing gemeentehuis

Op donderdag 24 juni om 18.30 uur geeft burgemeester Ellen Hanselaar het officiële startsein voor de verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis aan de Schaapsweg in St. Odiliënberg. Dat doet zij door een bouwbord te onthullen. Hierbij zijn de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de architect en de aannemer aanwezig. Ook inwoners zijn welkom.

Eén loket op één plek
Het gemeentehuis wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Hierin komt het Servicepunt Roerdalen. Dit is één centrale balie waar klanten van de gemeente terecht kunt voor alle gemeentelijke producten en diensten. Telefonisch, schriftelijk en digitaal. De gemeente is in de tijdelijke huisvesting in de Petrusberg al gestart met een eenvoudige versie hiervan. Verder zorgt de verbouwing en uitbreiding ervoor dat alle medewerkers van de gemeente in het gebouw terecht kunnen. Het voormalige gemeentehuis in Herkenbosch is inmiddels verkocht.

Werkzaamheden in 2011 gereed
De verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis in St. Odiliënberg wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Louis Scheepers uit Roermond. Het bedrijf heeft een aanbesteding, waaraan acht partijen deelnamen, gewonnen. Naar verwachting is de verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis in het voorjaar van 2011 klaar. Na oplevering verhuizen bestuur en medewerkers vanuit het tijdelijke gemeentehuis in de Petrusberg naar het vernieuwde gemeentehuis.
Â