Politie Drenthe

Gewaarschuwde boer telt voor twee

Donderen, 24-06-2010 o Een door berichten over hennep in maïs oplettend geworden boer ontdekte deze week dat onbekenden ook zijn land hadden uitgekozen voor de hennepkweek.

Een landbouwer ontdekte begin deze week dat er in een perceel maïs van hem aan de Langaarseweg in Donderen recent hennepplanten waren geplant. In totaal stonden er ruim 100 hennepplanten van ongeveer 30 cm hoog. De landbouwer waarschuwde de politie. De planten zijn verwijderd en vernietigd en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de planten.

Door de aandacht die de politie recent via de media aan het planten van hennep in maïsvelden heeft besteed, is deze boer oplettend geworden. Hij inspecteert regelmatig zijn maïsvelden op de aanwezigheid van hennep. En zoals nu bleek, niet voor niets.

Van de politie kreeg de landbouwer een compliment voor zijn handelswijze.

De politie waarschuwt nogmaals alle landbouwers, vooral degenen die maïs verbouwen, alert te zijn op hun percelen. Hiermee kan een hoop ellende worden voorkomen.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.