Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 24-06-2010

Gestolen auto

UTRECHT- Op woensdagavond werden kentekenplatendieven aangehouden.

Omstreeks 21.30 uur werd door cameratoezicht gezien dat de inzittenden van een auto op de Vlampijpstraat een kentekenplaat van een andere auto afhaalden en vervolgens op hun auto plaatste. De auto werd door agenten gezien in de omgeving en de bestuurder was net bezig te tanken.

De twee inzittenden en de bestuurder, in de leeftijd van 19 tot 20 jaar uit Utrecht, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Agressie in het verkeer

UTRECHT- Op woensdagavond ontstond er een aanrijding bij een wegversmalling. De bestuurder reed door en werd later aangehouden.

Omstreeks 18.00 uur wilde een 27-jarige automobilist uit Nieuwegein door een wegversmalling aan de Jutfaseweg. Dit wilde een 24-jarige automobilist uit Almere ook. Een aanrijding ontstond en de man uit Almere stapte uit een bedreigde de 27-jarige man met een koevoet. Hierna reed deze auto met hoge snelheid weg. De politie werd gewaarschuwd en zagen de bestuurder uit Almere met hoge snelheid rijden in de omgeving van de Mereveldseweg. De achtervolging werd ingezet en ondanks de hoge snelheid lukte het de agenten om de auto niet veel later tot stoppen te dwingen.

De twee inzittenden in de leeftijd van 24 tot 27 jaar beiden uit Almere werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gebroken jukbeen

UTRECHT- Op woensdagmiddag raakte een persoon gewond nadat hij was geslagen door een dief.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie de melding dat een onbekend persoon een greep uit de kassa had gedaan aan de Kintgenhaven. Een getuige, gegevens onbekend, rende direct achter de man aan. In de omgeving van de Lange Janstraat keerde de dief zich om en gaf de getuige een vuistslag in zijn gezicht. De getuige liep hierdoor een gebroken jukbeen op.

De verdachte, een man met een licht getint, gespierd postuur en tussen de 25 en 30 jaar oud, wist te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844.