Gemeente Medemblik

Koninklijke onderscheiding

Zondag 20 juni kreeg de heer Nico Hoogendijk uit Medemblik uit handen van burgemeester Theo van Eijk, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde bij de heer Hoogendijk thuis, op zijn 67ste verjaardag.

Nico Hoogendijk heeft diverse activiteiten ontplooid op het gebied van land- en tuinbouw, politieke partijen, paardensport en ouderenwelzijn. Hij is hiervoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de periode 1972 en 1985 was hij voorzitter van de Rooms Katholieke Land- en Tuinbouwbond, afdeling Medemblik (nu LTO Noord). Hij was mede verantwoordelijk voor het realiseren van een parallelweg naast de Markerwaardweg in Medemblik. Van 1974 tot 1980 was hij penningmeester en secretaris van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur, afdeling Medemblik. In de periode 1979 tot 1987 was hij voorzitter van het CDA, afdeling Medemblik. Verantwoordelijk voor de bundeling van 12 Westfriese afdelingen, inclusief Wieringermeer. Sinds 1987 is hij erelid van het CDA. Hoogendijk is sinds 1988 als vicevoorzitter en vanaf 2004 als voorzitter actief bij de Harddraverijvereniging Prins Hendrik in Medemblik. Vanaf 1991 was hij gedurende vijf jaar bestuurslid van de Westfriese Land- en Tuinbouw Organisatie, Kring de Noord. (nu kring Westfriesland) en voorzitter van de Raad van Commissarissen Coöperatie de Wieringermeer gedurende acht jaar tot 2008. Bij de veiling WFO was hij zeven jaar bestuurslid. Momenteel is Hoogendijk voorzitter van de Katholieke Bond van en voor Ouderen, afdeling Medemblik en is hij tijdelijk voorzitter van de commissie `De Actieve Senior'.