Reactie van G. Pohl-Boskamp GmbH Co. KG, dd 4 juli 2010:
please delete the message
New study: 74 percent of head lice are resistant to permethrin worldwide (published 24.6.2010)
This statement has been forbidden to us by court (interlocutory injunction).
It may not be published anymore. Therefore I ask you to delete it immediately.
Nieuwe studie van het ICP-hoofdluiscongres: Wereldwijd is 74 procent van de hoofdluis resistent tegen permethrine 24/06/2010 12:53

PR Newswire

URGUP, Turkije, June 24, 2010 /PRNewswire/ -- Kruisverwijzing: foto is beschikbaar via epa "Europees Persfotobureau" en kan gratis worden gedownload via:
http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=54200

Bijna drie van de vier hoofdluizen wereldwijd zijn intussen ongevoelig voor het middel permethrine, dat nog geregeld tegen de plaaggeesten wordt ingezet. Dat is het resultaat van een onderzoek dat de Amerikaanse parasitoloog Professor John Clark (Massachusetts) presenteerde op het internationale hoofdluiscongres ICP-4 in Turkije. Clark: "De meerderheid van de wereldwijd onderzochte luizen droegen een gemuteerd gen in zich, dat hen ongevoelig maakt voor dit insecticide." Ook zijn collega, Professor Terri Meinking uit Miami (USA), is er van overtuigd: "Het nog steeds massale gebruik van insecticiden tegen hoofdluis zorgt voor milieuproblemen en is slecht voor de gezondheid." De onderzoeken van de Amerikaanse wetenschappers bevestigden hiermee de resultaten van eerdere studies uit bijvoorbeeld Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, waarin naar voren komt, dat hoofdluis steeds meer resistent wordt tegen de gangbare middelen. Ook in Nederland doet de hoogste gezondheidsinstantie RIVM onderzoek naar deze kwestie.

Deze problemen worden opgelost door middel van een nieuwe therapie met het in 2 stappen werkende dimeticon NYDA. De speciale siliconenolie dringt diep door in de luchtwegen van de hoofdluizen en laat ze veilig en zonder risico's stikken. Al na 60 seconden raken de parasieten verlamd en gaan vervolgens snel dood. In een wetenschappelijk onderzoek bij circa 150 kinderen toonde Professor Heukelbach uit Ceara (Brazilië) aan, dat de therapie met dimeticon bij 97 procent van de patiënten effectief was tegen de hoofdluis, insecticiden daarentegen zijn slechts effectief bij 68 procent. Ook als het erom gaat, luizeneieren effectief te doden, werkt het in 2 stappen werkende dimeticon veilig en effectief. Al naar gelang het ontwikkelingsstadium werden de met NYDA behandelde eieren voor 95 tot 100 procent gedood. De eidodende werking van vergelijkbare producten is beduidend minder. Heukelbach: "De fysieke werking van de dimeticon-therapie maakt het optreden van resistenties zeer onwaarschijnlijk. De toepassing ervan is tegenwoordig zeker geboden."