BASF

BASF Heerenveen en voormalig Ciba nu echt één locatie

Nijehaske - 24 juni 2010. Met het symbolisch verwijderen van het hekwerk tussen de vestiging van BASF en het - eerder overgenomen - Ciba heeft BASF in het bijzijn van medewerkers haar vestiging in Heerenveen officieel samengevoegd.

Kersverse site-manager, Paul Evers, nam op hetzelfde moment het roer over van zijn voorganger. Als voormalig Managing Director bij BASF Color Solutions in Apeldoorn is Evers een bekend gezicht binnen BASF. "Een site in beweging, zoals het geval in Nijehaske, biedt veel uitdagingen en ik kijk dan ook enorm uit naar deze functie," aldus Evers. Zijn voorganger, Jaap Wierink, draagt nu de taken over aan Evers en zal eind augustus met pensioen gaan.

Eén ingang

In maart 2009 maakte BASF bekend het Zwitserse bedrijf Ciba te hebben overgenomen. Met twee vestigingen in Nederland - in Maastricht en Heerenveen - betekende dit een groei voor het bedrijf. Als buurbedrijf van BASF in Heerenveen was het samenvoegen van de voormalige Ciba-vestiging met de bestaande vestiging van BASF een logische stap. De productie blijft plaatsvinden in de twee afzonderlijke fabrieken op het terrein. De verandering zit voornamelijk in het samengaan van diensten met betrekking tot infrastructuur en van veiligheid, milieu, logistiek en ondersteunende services. Daarnaast heeft de locatie nu één hoofdingang - deze bevindt zich aan de Innovatielaan 1, Nijehaske. De entree aan de Innovatielaan 11 is opgeheven.

Activiteiten BASF Heerenveen

Op de locatie in Heerenveen vindt de productie, ontwikkeling en distributie van watergedragen polymeerproducten en additieven plaats. Beide producten worden geleverd aan de coatings- en drukinktindustrie. De additieven worden tevens gebruikt in kunststoffen en elektronische materialen.

Op de BASF-vestiging in Heerenveen zijn circa 235 medewerkers werkzaam.

BASF Nederland B.V.

BASF Nederland B.V. is in korte tijd sterk gegroeid. Met hoofdzetel in Arnhem en vestigingen in De Meern, Oosterhout, Heerenveen en Maastricht telt het bedrijf inmiddels circa 800 medewerkers. De activiteiten lopen in Nederland uiteen van de productie van katalysatoren tot de verkoop van producten voor de bouwindustrie. Een volledig overzicht is te vinden via www.basf.nl.

Over BASF

BASF is de wereldwijde nummer 1 in de chemie - The Chemical Company.

Haar productportfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als betrouwbare partner ondersteunt BASF haar klanten in vrijwel alle sectoren om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente oplossingen speelt BASF een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie-efficiëntie, voeding en mobiliteit. BASF heeft in 2009 een omzet van meer dan 50 miljard euro gehaald en telde aan het eind van datzelfde jaar ongeveer 105.000 medewerkers. BASF is genoteerd op de aandelenbeurzen van Frankfurt (BASF), Londen (BFA) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op www.basf.com.