Gemeente Waddinxveen


Gemeenten Boskoop en Waddinxveen en Coenecoopcollege tekenen overeenkomst

De gemeente Boskoop, de gemeente Waddinxveen en het bestuur van het Coenecoopcollege ondertekenden woensdagmiddag een overeenkomst over de toekomst van de school. Doel van de overeenkomst is om gezamenlijk plannen te ontwikkelen voor het behoud van een breed en vitaal voortgezet onderwijsaanbod door het Coenecoopcollege in Boskoop en Waddinxveen.

In december vorig stemden de raden van beide gemeenten in met een herstelplan, om het tekort van ⬠1,9 miljoen van de school op te vangen. De overeenkomst bevat afspraken waarmee de drie partijen een meer concrete invulling geven aan de raadsbesluiten van beide gemeenten over de toekomst van het Coenecoopcollege.

Het herstelplan houdt onder andere in dat het gebouw Noord in Waddinxveen sluit, het gebouw Zuid wordt aangepast. Hiermee wordt een teveel aan vierkante meters opgeheven. De vestiging in Boskoop blijft behouden, waarbij de gemeente Boskoop de meerkosten voor haar rekening neemt. Zowel deze vestiging als de blijvende gebouwen in Waddinxveen worden aangepakt. Verder wordt het onderwijs van het VMBO vernieuwd. Vanaf het nieuwe schooljaar start de school met het Vakcollege techniek. Dit is een pilot die twee jaar duurt. Door deze oplossing blijft er nu en in de toekomst een hoogwaardige onderwijsvoorziening bestaan in Boskoop en Waddinxveen.

In de afgelopen periode hebben de drie partijen gesprekken met elkaar gevoerd. Het resultaat, in de vorm van de overeenkomst, is geen juridisch document. Het is een set van afspraken tussen drie partijen die daarmee het vertrouwen in elkaar uitspreken voor de wijze waarop de school weer een financieel gezonde organisatie wordt en daarbij kwalitatief hoogstaand onderwijs biedt.Â