Rijksoverheid


Alle innovatiethema's overzichtelijk op één website

Nieuwsbericht | 24-06-2010

Met een paar drukken op de knop nagaan wie er allemaal bezig zijn op het terrein waarop jij innovatieplannen hebt. Dat kan op de website mikk.nl.

MIKK staat voor Meerjaren Innovatie en Kennis Kompas. Op de website staan alle Kennis- en Innovatiethema's en is makkelijk te achterhalen welke overheden of kennisinstellingen of bedrijven betrokken zijn bij de respectievelijke thema's.

Maatschappelijke opgaven

Bezoekers kunnen informatie inwinnen over kennis- en innovatiethema's in Nederland en in de EU. Ook wordt duidelijk welke maatschappelijke opgaven hiermee kunnen worden opgelost. Daarnaast zijn er per thema factsheets met gegevens over de wetenschappelijke of economische potentie van een thema en het (publieke) geld dat daarvoor gereserveerd is.

Strategische keuzes

Via de MIKK-website is al deze informatie over in totaal 225 aandachtsgebieden nu in samenhang beschikbaar. Voor departementen, bedrijven en onderzoeks- en kennisinstellingen is dit een instrument om thematische strategische keuzes te maken over hun beleid en innovatieprojecten.

Nederland Ondernemend Innovatieland

De website biedt ook mogelijkheden voor bezoekers om elkaars organisaties te vinden, informatie actueel te houden en discussies te starten. De MIKK-website is een initiatief van Nederland Ondernemend Innovatieland, (NOI) de interdepartementale projectgroep op het gebied van Innovatie.