Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

10.000e bezoeker Ondernemershuis Zuid

one-stop-shop formule trekt steeds meer ondernemers

Het Ondernemershuis Zuid ontving onlangs de 10.000e bezoeker. Rijwielhandelaar Osman Koyuncu uit IJsselmonde bezocht het Ondernemershuis Zuid voor een gratis Startersgesprek met de Belastingdienst en bracht daarmee de bezoekersteller op 10.000. Reden voor een feestelijk moment. Uit handen van Norbert Swaneveld, portefeuillehouder Economie en Veiligheid van deelgemeente IJsselmonde en Eva van Beek, manager Ondernemershuis Zuid, kreeg hij taart en bloemen. Het aantal bezoekers is gemeten op basis van het aantal fysieke- en digitale bezoeken aan het Ondernemershuis Z uid.

Portefeuillehouder Swaneveld is persoonlijk positief over het Ondernemershuis Zuid. De kracht van het Ondernemershuis Zuid is dat alle relevante informatie voor ondernemers onder één dak te vinden is, de zogenaamde one-stop-shop formule. Een goed geïnformeerde ondernemer is ook een betere ondernemer. En dat draagt weer bij aan een sterker economisch Rotterdam Zuid., aldus Swaneveld. Osman Koyuncu is de trotse eigenaar van rijwielhandel Ado Bikes aan het Prinsenplein. Voor deze jonge voormalige chemisch operator was een eigen zaak van kinds af aan een grote droom. Die droom heeft hij vorig jaar september waargemaakt. En met succes, want het gaat goed met zijn bedrijf. Koyuncu: Je bent je eigen baas en elke dag is anders. Bovendien maak je mensen blij. Ik zou niets anders willen.

Ondernemershuis Zuid: sinds september 2008 een succes Sinds de opening op 15 september 2008 is het Ondernemershuis Zuid aan de Wevershoekstraat een succes. Inmiddels hebben meer dan 10.000 mensen de weg naar dit centrale punt voor startende- en gevestigde ondernemers op Rotterdam Zuid weten te vinden via een fysiek of digitaal bezoek. Men kan er terecht voor advies en informatie over ondernemerschap zoals het starten, uitbreiden en groeien van een onderneming. Maar ook met vragen over bedrijfsbeëindiging of ondersteuning in tijden van crisis. Achttien partners zoals de gemeente Rotterdam, Kamer van Koophandel en private organisaties als de banken bieden gratis advies. Ook zijn er gratis spreekuren met onder andere de Belastingsdienst, diverse banken en juristen.

Ondernemershuis Zuid: gaat ook naar ondernemers toe Het Ondernemershuis Zuid gaat ook naar ondernemers toe. Doel hiervan is kansen en problemen tijdig op te sporen en de ondernemer door te verwijzen naar de juiste partners in het Ondernemershuis Zuid. Tijdens een zogeheten Flitsactie bekijkt een team uit het Ondernemershuis Zuid aan de hand van een checklist of de ondernemer ergens mee geholpen kan worden.

Het Ondernemershuis Zuid is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.