Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.45 uur

Utrecht, 24-06-2010

Beroving

Op woensdag 23 juni, rond middernacht, vond op de Vestdijklaan een beroving plaats van een 28-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg. Eén van de verdachten werd kort daarna aangehouden door de politie.

Rond 00.05 uur kreeg de politie de melding dat er op de Vestdijklaan iemand werd geslagen door drie gemaskerde personen. Later bleek dat het hier niet ging om een vechtpartij maar om een beroving waarbij drie personen waren weggevlucht met een tas van het slachtoffer. Tijdens de beroving had de benadeelde zich echter fors verweerd en één van de verdachten ontmaskerd.

Agenten die op korte afstand van de opgegeven locatie reden zagen op de Schaerweijdelaan een auto rijden met daarin enkel de bestuurder. Zij besloten hem te controleren waarbij hij verdacht gedrag vertoonde. Tijdens het onderzoek meldde zich het slachtoffer ter plekke die de man herkende als de verdachte die hij had ontmaskerd. De man, een 29-jarige inwoner van Zeist, werd aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de toedracht en de andere verdachten voort.

Te snel

DE BILT Het verkeershandhavingsteam heeft woensdag 23 juni een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg.

Tussen 14.45 en 16.30 uur controleerde het team 1032 passerende automobilisten en motorrijders. In 56 gevallen werd de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Winkeldiefstal

ZEIST Op woensdag 23 juni vond op de Slotlaan een winkeldiefstal plaats waarbij een aanzienlijke hoeveelheid parfumerieën werd gestolen.

Rond 12.40 uur zag een medewerkster van de winkel dat een man en twee vrouwen zich verdacht gedroegen bij de schappen met parfumerieën. Toen zij vervolgens in de richting van de drie personen liep, maakten zij zich snel uit de voeten. Na controle van de artikelen bleek dat er voor enige honderden euros aan parfumerieën was ontvreemd.

Van de verdachten zijn de navolgende signalementen bekend:
1. Vrouw, blank uiterlijk, tussen 18 en 20 jaar oud, ongeveer 1.65 tot
1.70 meter lang, corpulent postuur en een rond gezicht.
2. Vrouw, blank uiterlijk, tussen 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.65 tot
1.75 meter lang, normaal postuur met lang zwart haar.
3. Man, blank uiterlijk, tussen 30 en 40 jaar oud, ongeveer 1.75 tot
1.80 meter lang, normaal postuur en brildragend. Deze verdachte had een bol/breed gezicht en was enigszins kalend.

De politie verzoekt getuigen, op personen die menen deze verdachte te kennen, contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding met gewonde

DE BILT Op woensdag 23 juni vond op de Veldzichtstraat een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser plaats. Laatstgenoemde liep daarbij armletsel op.

Rond 19.00 uur reed de bestuurster van de auto, een 39-jarige inwoonster van De Bilt, over de Utrechtseweg in de richting van de Veldzichtstraat, waar zij linksaf sloeg. Daar reed op de parallelrijbaan een bromfiets met twee opzittenden die tegen de linkerzijde van de auto reed. Beide bestuurders verklaarden dat zij groen licht hadden gehad bij de door verkeerlichten geregelde kruising.

De bestuurder van de bromfiets, een 18-jarige bewoner van Zeist, werd met armletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Getuigen kunnen zich melden bij het district Binnensticht via het telefoonnummer 0900-8844.