Legaal waarschuwingssysteem Coyote bespaart automobilist boetes

24/06/2010 13:58

Coyote Systems Benelux

"Actueler en completer kan verkeersinformatie niet zijn"

Kilometers ver vooruit kijken naar snelheidsbeperkingen, gevaarlijke situaties en flitscontroles. Dat is nu ook in Nederland mogelijk. Het eenvoudige, maar uitgekiende Franse waarschuwingssysteem Coyote is nu ook in ons land verkrijgbaar. Dat heeft fabrikant PDG Coyote System vandaag bekend gemaakt in een persbijeenkomst op Schiphol.

In België en Frankrijk werd de Coyote razendsnel populair vanwege z'n uiterst accurate en actuele meldingen van flitscontroles. Zo worden onnodige boetes voorkomen, waardoor de Coyote snel is terugverdiend. De geavanceerde versie van de Coyote, die nu in Nederland wordt geïntroduceerd, waarschuwt ook voor gevaarlijke situaties zoals verkeersopstoppingen, obstakels of ongelukken. De Coyote geeft continu de maximumsnelheid aan en waarschuwt als die wordt overtreden.

De informatie wordt met een simpele druk op de knop voortdurend geverifieerd en geactualiseerd door gebruikers. In België en Frankrijk waarschuwen honderdduizenden weggebruikers elkaar al via het netwerk van Coyote. Door deze wisselwerking binnen de community van Coyote-gebruikers wordt een ongekende betrouwbaarheid gerealiseerd.

"Steeds meer Nederlanders gebruikten al een Coyote-systeem in België en Frankrijk. Daarom lag het voor de hand om het waarschuwingssysteem ook hier aan te bieden", licht Fabien Pierlot van PDG Coyote System toe. "Door de Coyote vlak voor het vakantieseizoen te introduceren, maakt de community van Coyote-gebruikers ook hier een vliegende start. In België groeide het aantal gebruikers recent met meer dan 10.000 per maand. Wij denken dat dit in het dichtbevolkte en technologieminnende Nederland ook zal gebeuren."

De Coyote V2 waarschuwt via een kleurenbeeldscherm, geluid en gesproken aanwijzingen. De lokatie wordt nauwkeurig bepaald aan de hand van een 50-kanaals GPS-ontvanger die dankzij de geavanceerde Assisted GPS-technologie in luttele seconden geactiveerd wordt. Snelheidsbeperkingen worden in kaart gebracht met digitale cartografievan Navteq. Actuele informatie wordt door gebruikers uitgewisseld via een gsm-netwerk en servers van Coyote. Locaties waar regelmatig wordt gecontroleerd worden gemeld als risicozones.

De compacte apparaatjes van Coyote zijn vanaf nu volop verkrijgbaar via de detailhandel (voorbeelden noemen?).

http://www.coyotesystems.nl