Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 juni 2010

Automobilist veroorzaakt eenzijdige aanrijding

Haaksbergen

Een 19-jarige automobilist uit Enschede veroorzaakte onder invloed van alcohol een eenzijdige aanrijding.

Woensdag 24 juni omstreeks 17.00 uur reed een 19-jarige automobilist over de Enschedesestraat in Haaksbergen, gaande in de richting van de Haaksbergerstraat. De automobilist verloor plotseling de macht over het stuur en kwam in een weiland tegen een boom tot stilstand. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 19-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.33 promille uit. De 19-jarige is een beginnend bestuurder. Hem is een rijverbod opgelegd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010056492)

Drie auto's beschadigd na klapband Borne
Woensdag 23 juni omstreeks 15.00 uur kreeg een 41-jarige vrachtwagenbestuurder uit Polen een klapband op e A35, ter hoogte van Borne. Door de rondvliegende stukken vrachtwagenband raakten drie achterop rijdende auto's beschadigd. De drie auto's moesten worden afgesleept omdat onder andere leidingen onder de auto's waren beschadigd. (2010056491)

Autokraker aangehouden
Enschede
Een 32-jarige man uit Enschede werd donderdag 24 juni aangehouden, omdat hij betrapt werd tijdens een autokraak.

Donderdagmorgen 24 juni omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende agenten op de P.A. van Deldenstraat een man verdacht bij een auto ophouden. De man ging bij het zien van de politie er vandoor. Naast de auto troffen de agenten een tas met diverse autoradio's en Tom Tom's. Op de auto zaten verse braaksporen. De politie wist om wie het ging en gingen naar de woning van de verdachte. Daar troffen de agenten de 32-jarige man aan die verdacht wordt diverse autokraken. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (2010056586)