Politie Gelderland-Midden

Grote veiligheidscontrole Wageningen

Publicatiedatum: 24-6-2010 14:19:09

WAGENINGEN - De politie heeft woensdagmiddag 23 juni een Integrale Personen-, Goederen-, en Vervoermiddelencontrole gehouden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, douane en de belastingdienst. Het doel van de controle was onder meer om de leefomgeving van de inwoners veiliger te maken door alle aspecten rondom het vervoer van personen, goederen en voertuigen in kaart te brengen. Hierbij werd er gebruik gemaakt van twee ANPR-auto's, met automatische kentekenherkenning, welke 2445 voertuigen controleerden.

Er werden tussen 16.30 en 23.00 uur 236 voertuigen gecontroleerd op de Scheidingslaan in Wageningen. Door de politie werden er ongeveer 50 boetes uitgeschreven waaronder 15 keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, drie keer voor het hebben van gladde banden en drie keer voor het rijden in onverzekerd voertuig. Ook krijgt één persoon van de Douane een naheffing voor het rijden met rode diesel. Daarnaast werden er een aantal openstaande verkeersboetes, ongeveer voor in totaal 1000 euro, geïnd. Tijdens de controle werd er ook een persoon aangehouden voor de wet afname DNA Veroordeelden. Deze is meegenomen naar het politiebureau. Alle passanten werden tijdens de gehele controle gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen enkele bestuurder had te veel alcohol gedronken.

Belastingdienst
De belastingdienst controleerde alle passanten op onder meer belastingschulden. Hiervan betaalden er tien mensen direct, een totaalbedrag van 7700,-euro, en negen keer werd er beslag gelegd op voertuigen in verband met openstaande schulden, met een gezamenlijke waarde van 64.000 euro. De bestuurders mochten wel hun weg vervolgen in hun voertuig. Vier voertuigen werden er door de belastingdienst in beslag genomen in verband met openstaande schulden van in totaal 29.000 euro.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---