Ministerie van Defensie

Dagboek van onze Helden ruim miljoen keer bekeken

24 juni 2010, 14.15 uur

De online videoserie `Dagboek van Onze Helden' van De Telegraaf is meer dan 1 miljoen keer bekeken. De dagboekvideo's die zonder opsmuk een realistisch beeld geven van het werken en leven van de Nederlandse militairen en burgers op missie is daarmee een groot succes.

Op de Hyves- en Facebookpagina van de videoserie is de reactie "zien we eindelijk eens hoe het daar echt is", regelmatig te lezen. De werkzaamheden en dagelijkse beslommeringen van Jessica, Rémon, Mike en Rutger worden op de voet gevolgd door de bezoekers van de verschillende websites waarop de serie is te zien.

Finale

Morgen wordt de voorlopig laatste aflevering uitgezonden via www.telegraaf.nl/dagboekvanonzehelden, maar rond de terugkeer van de militairen wordt nog een finale aflevering gemaakt waarin de hoofdrolspelers terugkeren naar huis. Daarin is ook nieuw beeldmateriaal te zien van het leven op missie.

Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm over de hoofdrolspelers in `Dagboek van Onze Helden': "Jullie zijn het voorbeeld van al die andere kanjers die wij in Afghanistan hebben gehad, die zo hard hebben gewerkt om iets voor de bevolking daar te betekenen. Ik kan maar één woord zeggen: het is top wat jullie daar doen. Ik ben apetrots."

Videoserie '4 jaar Afghanistan'

De videoserie van Defensie zelf over de Nederlandse inzet in Uruzgan en in Afghanistan loopt nog tot augustus door. Deze week gaat de aflevering in `4 Jaar Afghanistan' over de werkzaamheden van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT). De video is vanaf vandaag te zien op www.defensie.nl en op het YouTube-kanaal van Defensie.