FloraHolland


FloraHolland Eelde gaat begin 2011 projectieveilen

Eelde, 24 juni 2010 (persbericht) - FloraHolland Eelde gaat investeren in nieuwe veilingklokken. Het projectplan hiervoor is deze week binnen het concern goedgekeurd. Dit betekent dat begin 2011 de huidige `running light' veilingklokken vervangen zullen zijn door de nieuwste generatie projectieklokken.

Bij projectieveilen worden de veilingklokken door middel van professionele industriële beamers geprojecteerd op een speciale wand in de afmijnzaal. Het ontbreken van mechanische en/of elektronische onderdelen bij deze vorm van veilingklokken, zorgt voor lagere onderhoudskosten, een storingsvrije werking en een hoge mate van flexibiliteit.Dit laatste komt vooral tot uiting bij het weergeven van productfoto's van de te veilen producten. FloraHolland Eelde blijft de producten voor de klok brengen en gaat ook in de toekomst niet over op beeldveilen. De huidige veilingklokken in Eelde naderen na bijna twintig jaar het einde van hun technische levensduur. Met deze nieuwe veilingklokken zorgt FloraHolland Eelde voor een optimaal werkend veilproces.

Met deze investering van meer dan 300.000 euro geeft FloraHolland aan vertrouwen te hebben in de toekomst van de marktplaats in Eelde. De marktplaats, waar naast het veilen op de klok, ook gebruik gemaakt kan worden van inkopen via internet (KOA), via de cash&carry's Euro Fleur Eelde en Groen Groep Eelde en via de besteldiensten Klokservie en Connect, is vooral geschikt voor de detailhandel, de kleinschalige inkopende groothandel en de (regionale) retailleverancier. In de komende maanden spreekt FloraHolland Eelde met afgevaardigden van de handel over de indeling van de nieuwe veilingklokken.