Watersportverbond - KNWV

Na verzoek aanlegplaatsen Oude IJssel aangelegd

donderdag 24 juni 2010

Op verzoek van het regioteam Rivierengebied van het Watersportverbond en WSV De Ank uit Doetinchem, gaat het waterschap Rijn en IJssel op verschillende plaatsen aan de Oude IJssel afmeervoorzieningen voor de recreatievaart aanleggen.

Brug Laag Keppel - Foto www.Oude-IJssel.nl In een overleg met het waterschap had het regioteam er op gewezen dat er behoefte is aan afmeermogelijkheden aan de Oude IJssel, met name voor de zeilers. Het Waterschap geeft nu gehoor aan dit verzoek.

Met oeververbinding
Afmeervoorzieningen met een vaste oeververbinding zijn of worden aangelegd. De afmeervoorziening stroomafwaarts van de brug bij Hoog Keppel is inmiddels gerealiseerd. De afmeervoorziening stroomafwaarts naast de brug bij Laag Keppel wordt nu aangelegd. In Doetinchem is verder een op- en afstapsteiger aan de rand van de zwaaikom bij het waterschapskantoor gerealiseerd. Deze steiger mag echter alleen gebruikt worden voor âevenâ afmeren, dus voor op- en afstappen, maar niet voor overnachten! Verder zijn de afmeervoorzieningen bij
watersportvereniging De Ank al aangelegd en ligt er ook al een steiger met oeververbinding bij de Bleek in Doetinchem.

Zonder oeververbinding
De voorzieningen zonder oeververbinding bestaan uit enkele palen met gordingen. Ze zullen worden aangelegd op verschillende plekken die het Watersportverbond heeft aangegeven. Het gaat om de volgende locaties:


- nabij de Oude Loop te Laag Keppel (nieuwe
locatie)

- stroomopwaarts van de brug te Laag Keppel

- stroomopwaarts van de brug te Hoog Keppel

- ter hoogte van depot Drempt. Bij deze locatie
zijn de palen inmiddels geslagen. Â

Tevreden en wens
Het regioteam Rivierengebied is tevreden met de resultaten van het overleg. Ze verwacht dat alle voorzieningen snel aangelegd zijn. Het regioteam heeft nog wel wensen voor de toekomst. Zo doet het team de suggestie om tussen sluis de Pol en Ulft ook aanlegvoorzieningen te creëren. In toekomstig overleg zal deze wens zeker besproken worden.

Kijk voor meer informatie over het regioteam op
www.watersportverbond.nl/rivierengebied.