Gemeente Wijdemeren



Gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen

Op donderdag 24 juni is de gemeente in Loosdrecht gestart met het bestrijden van eikenprocessierupsen.

Na een onderzoek van Wijkbeheer en meldingen van inwoners zijn inmiddels ongeveer driehonderd nesten met processierupsen gevonden in Wijdemeren. Hiervan bevinden zich zo'n tweehonderd in Loosdrecht.

Contact vermijden
De gemeente adviseert iedereen contact te vermijden met de rupsen. Ziet u nesten met eikenprocessierupsen in bomen in de bebouwde kommen, langs de wegen, voet- en fietspaden, geeft u dit dan door aan het service meldpunt van de gemeente, telefoonnummer: 035- 65 59 555.

Toch in aanraking gekomen met rupsen?
Bent u toch in contact gekomen met de brandharen van de rupsen of heeft u een huisdier dat ermee in aanraking is gekomen? Informeer dan bij de geneeskundige diensten of bij uw huisarts hoe te handelen. Informatie over dit onderwerp is ook te vinden op www.medicinfo.nl, trefwoord: eikenprocessierups.

Landgoederen, bos- of natuurgebieden
De gemeente bestrijdt geen eikenprocessierupsen op (particuliere) landgoederen, bos- of natuurgebieden. Mochten hier klachten zijn, dan kunt u de terreineigenaar daar op aanspreken. In samenwerking met Natuurmonumenten maakt de gemeente wel het Noordereinde, Zuidereinde en de oprijlaan van het Bezoekerscentrum Boekesteijn schoon.

(24-06-2010)