Politie IJsselland

Twee verdachten overval tankstation aangehouden

Regio, 24-06-2010

Het Zwolse overvallenteam van politieregio IJsselland heeft wederom twee verdachten (16 en 19 jaar uit Zwolle) aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht samen met twee eerder aangehouden mannen (17 en 21 jaar) de overval te hebben gepleegd op het benzinestation aan de Nieuwe Deventerweg op donderdagavond 10 juni.

Drie van de aangehouden verdachten kwamen op donderdagavond 10 juni tegen negen uur het kantoortje van het benzinestation binnenlopen en namen onder bedreiging met o.a. een paraplu geld en sigaretten weg. De 21-jarige Zwollenaar stond buiten met een vluchtauto klaar. De 17-jarige verdachte kon door de medewerker van het tankstation samen met omstanders direct na de overval worden aangehouden.

Het viertal werd ingesloten op het bureau en heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Hiermee komt het aantal aanhoudingen voor het Zwolse overvallenteam op 16.

De politie IJsselland heeft in samenwerking met buurkorps Twente twee flyers met preventietips voor particulieren en ondernemers ontwikkeld. Op deze flyers staan diverse tips waarmee de kans op een overval op woning of (winkel)bedrijf verkleind kan worden.

Flyer voorkoming bedrijfsoverval Flyer voorkoming woningoverval

(2010055481)