Politie Zaanstreek-waterland

Hardrijders aan de kant

Oosthuizen, 23-06-2010 o Op de Hoornse jaagweg, de parallelweg van de N247 tussen Oosthuizen en Beets, heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden.

Van de ongeveer 60 voertuigen die werden gecontroleerd reden er vier te snel. De hoogste snelheid bedroeg 77 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan. Verder werd nog een bestuurder staande gehouden die luid claxonerend voorbij kwam op de N247. En ook een bestuurder die met opvallend hoge snelheid op de N247 reed, werd bekeurd. De overtreder haalde 113 km per uur bij een maximumsnelheid van 80 km per uur. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Ook op de Zeedijk in Zouderwoude heeft de politie op snelheid gecontroleerd. Hierbij werd donderdagochtend gebruik gemaakt van een radarauto. Slechts vier autos overschreden de 80 km-limiet. De hoogste snelheid bedroeg 94 km per uur. Van zon 700 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Op de Kloosterdijk in Monnickendam ging het er donderdag iets minder rustig aan toe. Hier waren in de ochtend 53 hardrijders te vinden. De hoogste snelheid bedroeg 88 km per uur.Van 724 voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.