Nieuwe waardeaanduiding voor postzegels

24/06/2010 15:09

TNT Post

Nieuwe waardeaanduiding voor postzegels

Postzegels krijgen voortaan een cijfer

DEN HAAG - 24 JUNI 2010 - TNT Post introduceert vanaf 1 juli postzegels met een nieuwe waardeaanduiding. Op postzegels voor brieven of kaarten tot en met 20 gram staat voortaan een 1. Afhankelijk van de bestemming staat op de postzegel de aanduiding Nederland, Europa of Wereld. Voor zendingen van 20 tot en met 50 gram binnen Nederland zijn er postzegels met een 2. Frankeren met de nieuwe postzegels wordt zo nog makkelijker. De postzegels met nieuwe waardeaanduiding blijven geldig, waardoor bijplakken met bijplakpostzegels niet meer nodig is. Postzegels met de oude waardeaanduiding in euro's en guldens blijven nog bruikbaar.

De hele wereld in cijfers

Voor post binnen Nederland zwaarder dan 20 gram kan een combinatie van zegels worden gebruikt. Voor zendingen naar het buitenland kunnen combinaties worden gemaakt van postzegels met de aanduiding Europa of Wereld, afhankelijk van de bestemming. De voordelige Decemberzegels krijgen voortaan de aanduiding 'December'.

Vanaf 1 juli te koop

De nieuwe postzegels worden vanaf 1 juli geleidelijk ingevoerd. Ze zijn te koop bij één van de 2.250 postkantoren van TNT Post of één van de 7.000 postzegelverkooppunten of online via www.tntpost.nl

Lange ontwerptraditie

TNT Post kent een lange en bijzondere traditie als het gaat om postzegelontwerp. Naast de postzegels met de afbeelding van Koningin Beatrix, wordt ook een jaarcollectie postzegels uitgegeven. Deze postzegels kenmerken zich door een bijzonder thema of ontwerp. Ook deze postzegels zijn voortaan voorzien van een waardeaanduiding met een cijfer.

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 15 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post in het eerste kwartaal van 2010 bedroeg 1.067 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.