Donner benoemt Fred Paling tot lid Raad van Bestuur UWV

24/06/2010 15:19

UWV

Demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de heer A. (Fred) Paling benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). De benoeming gaat in per 1 juli 2010 en geldt voor een periode van vijf jaar.

De heer Paling is de opvolger van mevrouw A.G. (Annette) Dümig, die met prepensioen gaat. Zij had sinds de oprichting van UWV in 2002 zitting in de raad, de laatste vijf jaar als plaatsvervangend voorzitter. De Raad van Bestuur bestaat per 1 juli uit de volgende drie leden: de heer J.M. Linthorst (voorzitter), de heer D.M.F. Jongen (plaatsvervangend voorzitter) en de heer A. Paling.

De heer Paling (47) studeerde sociologische economie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en business administration aan de Newport/Delta University in Utrecht waar hij in 1991 afstudeerde. Van 1986 tot 1998 was hij werkzaam bij diverse onderdelen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij was achtereenvolgens directieadviseur bij de Rijks Psychologische Dienst, plv. directeur van de dienst InformatieVoorziening OverheidsPersoneel (IVOP) en hoofd van de stafafdeling van het directoraat generaal voor Management en Personeelsbeleid (DGMP). In 1998 werd Paling plv. directeur van de directie Financieel en Personeel Beheer van het ministerie van VWS. In 2001 stapte hij over naar Cadans, dat in 2002 opging in UWV. Binnen UWV heeft Paling diverse directiefuncties vervuld, de laatste jaren als directeur van de divisie Arbeidsgeschiktheid.