Langste eettafel van Nederland in Den Haag

24/06/2010 15:20

LVB Networks

650 gasten eten tussen modellen aan catwalk van 120 meter

Den Haag, 24 juni - Op vrijdag 25 juni 2010 organiseert Resto VanHarte in Den Haag de langste eettafel van Nederland. Het initiatief laat zien dat samen eten de beste manier is om mensen te ontmoeten.

Aan de eettafel in het Haagse Transvaal Wijkpark kunnen 650 mensen aanschuiven voor een gratis driegangendiner midden in de stad. Op en rond de eettafel treden bovendien artiesten uit de buurt op. Ook zijn er sportactiviteiten en een kinderprogramma. Vrijwilligers helpen bij het bereiden van de maaltijd en bij het organiseren van dans- en sportevenementen om de tafel heen.

De eettafel als catwalk en podium in de wijk

De 120 meter lange tafel doet ook dienst als catwalk. Tussen de borden geven 20 dames een modeshow, die Europese, Indische en Marokkaanse mode van aanstormend ontwerptalent laat zien. Ook geven lokale artiesten op de tafel voorstellingen.

Samen eten brengt mensen in contact

In de VanHarte Resto's wordt voor weinig geld door professionele koks en vrijwilligers een gezond en lekker driegangenmenu geserveerd en kunnen gasten elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. De VanHarte wijkrestaurants worden bezocht door mensen uit alle lagen van de bevolking. De keukens zijn bovendien een ideale praktijkschool voor jonge koks en restauranthouders. Ben Lachhab, organisator van de langste eettafel en restomanager van een viertal VanHarte resto's in Den Haag: "Samen eten brengt mensen, culturen en geloven met elkaar in contact, verbindt ze met elkaar. Initiatieven als dit zijn in Nederland hard nodig om te bouwen aan een ongedeeld Nederland."

Programma

U bent van harte uitgenodigd om bij de langste eettafel aanwezig te zijn. U kunt uw interesse kenbaar maken bij Ben Lachhab, tel. 06-4661 4025 of b.lachhab@restovanharte.nl. De langste eettafel vindt plaats in het Transvaal Wijkpark, op hoek Paul Krugerlaan/Schalk Burgerplein. De Sportbank verzorgt een groot kinderspringkussen van 15.00 uur tot 17.00 uur en de sportactiviteiten. Die beginnen v.a. 16.00 uur. Het diner begint om 18.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Rabobankmedewerkers staan deze dag vrijwillig in de bediening. Gasten buiten de pers kunnen reserveren via 0800-0151, op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is een landelijke organisatie die buurtrestaurants opzet waar wijkgenoten elkaar tijdens een gezonde, lekkere maaltijd kunnen ontmoeten. In de Resto's is iedereen welkom; allochtoon, autochtoon, jong en oud. Om mensen uit hun isolement te halen vormt Resto VanHarte samen met lokale sleutelfiguren een sociaal netwerk. Vaak eten de wijkagent, de imam of de sociaal raadsman mee. Rondom de maaltijd organiseert Resto VanHarte activiteiten om mensen te informeren en met elkaar in contact te brengen. Resto VanHarte heeft daarbij speciale aandacht voor mensen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn. De keukens van Resto VanHarte zijn leerwerkplekken voor scholieren en bieden ook vrijwilligers de kans om zinvol werk te doen. Mensen uit de reclassering of de re-integratie worden intensief begeleid naar werk. Resto VanHarte wil mensen daarmee kansen bieden op een betere toekomst. Het concept werkt, want dit jaar wordt de 25e vestiging geopend. Resto VanHarte brengt dynamiek, vrolijkheid en leefbaarheid in de wijk.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.restovanharte.nl/nieuws/266-resto-vanharte-vrengt-langste-eettafel-in


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,