KNHS

EK teams springen jeugd bekend
24 juni 2010
lkjodyvangerwentantalus

Ermelo (KNHS) Bondscoach Sven Harmsen heeft de teams bekend gemaakt waarmee hij naar de komende Europese kampioenschappen voor de jeugd gaat. De young riders en junioren rijden hun EK van 13 tot en met 18 juli in het Franse Jardy. De pony equipe gaat van 29 juli tot en met 1 augustus naar het Engelse Bishop Burton.

Van de young riders (16-21 jaar) die deel uit maken van de selectie, was Ruben Romp vorig jaar ook lid van de Oranje equipe. Jody van Gerwen was vorig jaar nog lid van het gouden junioren team en maakt een doorstart bij de young riders. Beide ruiters rijden dit jaar wel een ander paard. Ook teamlid Stephanie Brugman deed in het verleden al de nodige EK ervaring op. Rabo Talententeamlid Hendrik Jan Schuttert en nieuwkomer Melvin Greveling maken het gezelschap compleet.

Bij de junioren (14-18 jaar) zijn de dit jaar zeer succesvolle broer en zus Dennis en Stefanie van den Brink van de partij. Stefanie werd begin mei Nederlands kampioen en Dennis won toen de reserve titel. Grootste routinier in het gezelschap is Van Schijndels Kris, het paard waarmee Jesper Romp in de equipe is opgenomen. Van Schijndels Kris was al ondere vele ruiters uiterst succesvol en schreef vorige week met Jesper Romp de KNHS-vdB Cup nog op zijn naam. Rabo Talent Sjaak Sleiderink was vorig jaar lid van het junioren team dat op het EK in Hoofddorp goud won en hoopt nu uiteraard op een herhaling van het succes. De met de ponys al vaak succesvolle Kirsten Rikkert maakt het team compleet.

Bij de ponys (12-16 jaar) is Jens van Grunsven de enige die vorig jaar ook al deel uit maakte van de equipe van Sven Harmsen. Nieuwkomers Niels Knape, Megan Laseur, Bart Lips en Jasmijn Ruiter maken het team compleet. Dit gezelschap was vorige week in het Duitse Hagen goed voor de tweede plaats in de landenwedstrijd.

Young riders:
Stephanie Brugman (Hengelo) Qwinto
Jody van Gerwen (Limbricht) Tantalus
Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) Up to Date of Cerona Z Melvin Greveling (Oosterhout) Ultimeau
Ruben Romp (Riel) Cobos of Verdi

Junioren:
Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) Verdi of Wapper Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) Royal Dream of Royal Queen Kirsten Rikkert (Enter) Sorrento R.a.g.
Jesper Romp (Riel) Van Schijndels Kris
Sjaak Sleiderink (Denekamp) Laksha de Breve

Ponys:
Jens van Grunsven (Erp) Silver Dream of Indorado Niels Knape (Ouddorp) Maradonna
Megan Laseur (Soest) Bella Donna of Ensilla
Bart Lips (Biest-Houtakker) Gerco
Jasmijn Ruiter (Wierden) Jems U2 of Jems Perron III

Bondscoach: Sven Harmsen
Teamveterinair: Arie Hoogendoorn

Foto: Jody van Gerwen met Tantalus