Gemeente Stede Broec

Energiesubsidie voor bestaande woningen

24-06-2010 Wilt u energie besparen in uw huis? De gemeente Stede Broec heeft een aantrekkelijke subsidieregeling.
De gemeente voert een actief klimaatbeleid. Wij hebben van de provincie Noord-Holland EUR 9.000 gekregen om inwoners van Stede Broec subsidie te kunnen geven voor klimaatvriendelijke maatregelen aan hun woning. De gemeente vult dit bedrag aan met EUR 21.000 zodat er nu een subsidiepot is van EUR 30.000. Het geld wordt ingezet om eigenaars van woningen te stimuleren tot energiebesparende maatregelen.

Een van de voorwaarden voor het verkrijgen van subsidie is, dat het gaat om een voorziening aan een bestaande woning. Een andere voorwaarde is dat u geen subsidie krijgt voor energiebesparende voorziening bij een uitbreiding van de bestaande woning zoals een nieuwe bijkeuken of serre.

De subsidieregeling geldt onder meer voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ -glas, thermostatische radiatorkranen. Hiervoor gelden verschillende subsidiebedragen.

Voorbeeld

Voorbeeld: een eigenaar van een bestaande woning kan subsidie aanvragen voor een zonneboiler. Wij kunnen dan 50% van de kosten vergoeden, tot een maximaal bedrag van EUR 1.200.

Aanvragen vanaf 1 juli

De subsidieregeling loopt van 1 juli tot en met 31 december 2010. De regeling
kan ook eerder stoppen, namelijk als de subsidiepot leeg is. Wilt u een aanvraag indienen? Dat kan vanaf 1 juli door het invullen en opsturen van een aanvraagformulier.

Op onze website www.stedebroec.nl kunt u alle benodigde informatie vinden
en het aanvraagformulier downloaden (vanaf 1 juli). U kunt ook contact opnemen met D. Hakvoort tel. 510186 of J. Timmerman tel. 510263. Natuurlijk is de informatie ook beschikbaar bij de balie van de afdeling Grondgebiedzaken op de eerste etage.
24-06-2010