Politie Zaanstreek-waterland

politie deelt 58 boetes uit en vordert rijbewijs in

purmerend , 24-06-2010 o Tijdens een uitgebreide verkeerscontrole op de Gorslaan in Purmerend heeft de politie donderdag 58 boetes uitgedeeld.

Van één bestuurder werd ter plekke het rijbewijs ingevorderd. Een agent zag de 43-jarige motorrijder uit Monnickendam een wheelie maken. De man reed tientallen meters op zijn achterwiel over de Gorslaan.

De overige overtredingen liepen uiteen van het niet dragen van de gordel, rijden door rood, rijden zonder rijbewijs, opgevoerde bromfietsen, overbelading en een lekke uitlaat. Aan één auto mankeerde zoveel, dat het een rijdend wrak was. De politie heeft de auto van de weggehaald. Tien automobilisten hoefden hun boete niet te betalen nadat medewerkers van de de ANWB die ter plaatse waren de technische mankementen hadden verholpen.

Behalve de politie en de ANWB waren ook medewerkers van de RDW, de Douane en de belastingdienst aanwezig. De belastingdienst heeft tijdens de controle voor 2.200 euro aan belastingschuld geïnd. Daarnaast werden zeven autos en een snorfiets in beslag genomen. Verder is er voor een groot bedrag belastingschuld gevorderd op diverse bestuurders van de voertuigen. De speciale ANPR (automatic numberplate recognition) auto van de belastingdienst stond langs de weg om kentekens te scannen. Vijftien kentekens leverden een hit op; de eigenaren van de auto hadden nog boetes openstaan. Verder heeft de politie voor 450 euro aan openstaande boetes geïnd. In totaal waren tijdens de controle zo'n 25 politiemedewerkers aanwezig, onder wie zeven motoragenten.