Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Biologische Velddag trekt ruim 400 boeren naar de Broekemahoeve



24 jun 2010

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Groenbemesters, mechanische onkruidbestrijding en doorzaaien in niet-kerende grondbewerking beddenteelt trokken dit jaar veel belangstelling op de Biologische Velddag in Lelystad. Daarnaast liepen groepjes bezoekers langs demo- en proefvelden.

Foto: De intrawieder voor het in de rij onkruid wieden bij kool en sla had veel bekijks van de bezoekers van de Biologische Velddag op de Broekemahoeve in Lelystad. (Foto PPO Lelystad)

Voor de gelegenheid zijn er 34 varianten groenbemesters ingezaaid en via een loopgraaf door het veld konden bezoekers de gewassen en beworteling beoordelen.

Onderzoekers van PPO toonden de nieuwe mogelijkheden van de intra rijwieders in sla en kool. Vrijwel het gehele bed wordt geschoffeld doordat de schoffels op basis van plantherkenning worden aangestuurd, de schoffels slaan rakelings langs de plant het onkruid weg. Naast deze technologie besteden onderzoekers aandacht aan nieuwe teeltsystemen en volgen de bodemontwikkeling nauwgezet. Dit jaar start op de Broekemahoeve het project BASIS waarin verschillende teeltsystemen worden toegepast.Â

De Biologische Velddag is georganiseerd door Agrifirm, Biokennis, Centrum Biologische landbouw en Praktijkonderzoek Plant & Omgeving Lelystad.

Â

www.biologischevelddag.nl
Contact
Henk Oosterhuis
bedrijfsleider Broekemahoeve