Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost---

Alice in Amsteldorp

Een musical door de buurt, voor de buurt

24 juni 2010

Op zondag 20 juni voerde bewonersgroep Amsteldorp Aktief samen met een groot aantal bewoners de wijkmusical `Alice in Amsteldorp' op. Voor en door Amsteldorpers, onder begeleiding Myra de Groot Entertainment Productions.

Meer dan 50 bewoners - jong en oud, ervaren en onervaren - zijn half april begonnen met wekelijkse repetities. Samen met een enkele professionele begeleiders en entertainers hebben ze gezongen, gedanst, geacteerd en teksten geschreven. Ook hebben de bewoners zelf een decor, rekwisieten en kostuums gemaakt en leerden ze grimeren.

musical3

Voorstelling van formaat

In 10 weken tijd is een fantastisch resultaat neergezet. Mede door de professionele aanpak werd het geen opvoering `tussen de schuifdeuren', maar een voorstelling van formaat. De deelnemers beleefden samen iets, waar ze nog jaren met plezier aan terug kunnen denken.

Verhalen uit Amsteldorp

De musical gaat over een meisje in Amsteldorp en een konijn die samen herinneringen en actuele verhalen uit Amsteldorp naar boven halen. Het is voor veel Amsteldorpers erg herkenbaar: de verhalen zijn verzameld en opgetekend door de bewoners zelf.

Tinkerbell op bezoek

Dat gebeurde tijdens een maaltijd in 't Hoeckhuys, het servicepunt- buurthuis in de Fizeaustraat vlak naast zorgcentrum De Open Hof. Ook de leerlingen van de Frankendaelschool werden uitgenodigd om samen met hun ouders mee te doen. In 't Hoeckhuys kwamen twee figuren uit Charles Dickens' Christmas Carol langs om de bewoners te verrassen en de Frankendaelschool kreeg Peter Pan's Tinkerbell op bezoek.

DVD

Van de musical is een professionele film gemaakt, die wordt bewerkt tot DVD. Deze wordt medio juni uitgereikt aan de deelnemers.

musical1

musical8 musical2

Fotografie: Anouschka Schaffers

---