Gemeente Delfzijl

Start aanleg rotondes N360 en Hogelandsterweg

Aannemer MNO Vervat is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de aanleg van twee rotondes en de ombouw van de N360.

De aannemer is nu druk bezig met de voorbereidingen. De werkzaamheden zijn, uitgaande van de huidige planning, voor de jaarwisseling gereed.

Betere ontsluiting
Met de rotondes brengt de gemeente een betere verbinding tot stand tussen de Hogelandsterweg en de N360. De eerste rotonde komt in de Hogelandsterweg, de tweede in de N360. De verbindingsweg tussen deze rotondes komt door het westelijk gebied van het Wilhelminapark te liggen. Naast de rotondes komen er ook nieuwe fiets- en voetgangersverbindingen.

Hinder
Gedurende deze hele periode ondervindt verkeer hinder. Ook fietsers en voetgangers. Na de bouwvak â op termijn â is de voetgangerstunnel tussen Delfzijl Noord en het Wilhelminapark ook afgesloten. De aannemer maakt deze tunnel volledig geschikt voor fietsers. Mensen hoeven niet meer af te stappen voor de tunnel. Het voet- en fietspad Hogelandsterweg vanaf de Botterlaan en vanaf de Prins Bernhardlaan richting de Europaweg is gesloten. Borden leiden het verkeer om via het voet- en fietspad aan de andere kant van de Hogelandsterweg.

De weg tussen de rotonde in de N360 tot aan de Stationsweg wordt na voltooiing van alle werkzaamheden een 50-km weg.