Ministerie van Defensie

Vertrek eerste ploeg Redeployment Taskforce

24 juni 2010, 18.17 uur

"Ik weet dat we goed zijn voorbereid, maar wees voorzichtig. Let goed op jezelf en op elkaar", geeft brigadegeneraal Broeks de vertrekkende militairen mee. De eerste 60 militairen van de Redeployment Taskforce (RDTF) zijn vanochtend vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Afghanistan vertrokken. De RDTF is de eenheid die het Nederlandse materieel vanuit Uruzgan naar Nederland gaat brengen.

De commandant van de eenheid, brigadegeneraal Jan Broeks, nam vanmorgen afscheid van de militairen die een deel van de staf van de RDTF vormen. De 60 militairen die nu zijn vertrokken, treffen in Afghanistan de eerste voorbereidingen voor de verplaatsing van het Nederlandse materieel dat niet wordt overgenomen door de partners die het Nederlandse commando overnemen. De komende weken vertrekt de rest van de staf en vertrekken de eenheden van de RDTF naar Afghanistan.

Unieke klus

De eerste 60 militairen van de Redeployment Taskforce (RDTF) zijn vanochtend vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Afghanistan vertrokken.

Broeks sprak met de militairen en hun thuisfront. "Het vertrek betekent voor jullie militairen het einde van het opwerktraject en de start van een bijzondere en unieke klus. Laten we echter niet vergeten dat het thuisfront intussen `de missie' thuis draaiende houdt. Ik weet dat we goed zijn voorbereid, maar wees voorzichtig. Let goed op jezelf en op elkaar. We zien elkaar in Afghanistan", gaf de brigadegeneraal de militairen mee.