Ingezonden persbericht


Aankondiging Symposium Master of Wine

Den Haag, 4 augustus 2009

The Institute of Masters of Wine is verheugd om het komende symposium « Verbanden leggen » aan te kondigen dat in Bordeaux van 24 tot 27 juni 2010 plaats zal vinden. Het symposium « Verbanden leggen » biedt een platvorm om na te denken en te debatteren over de vele belangrijke verbanden die bestaan in de wereldwijde wijnindustrie. Verschillende presentaties worden gegeven door bekende internationale sprekers die hun naam hebben verdiend met hun favoriete onderwerp. Dit evenement wordt gehouden bij de Cité Mondiale du Vin, midden in het centrum van Bordeaux.

Het Instituut is vereerd om het Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (C.I.V.B) te mogen rekenen tot één van de belangrijkste sponsoren van dit evenement en verheugd zich om dit symposium samen op te zetten en om de discussie over de verbanden in de wijnindustrie te bevorderen.

Tijdens de recent gehouden Vinexpo hebben dhr Dr Joseph Schuller MW, President van the Institute of Masters of Wine, en Alain Vironneau, President van het CIVB, het symposium officieel aangekondigd (zie bijgevoegde foto's) bij het paviljoen van het CIVB in aanwezigheid van andere leden van het Instituut , het Conseil Interprofessionnel des vins de Bordeaux en een aantal journalisten.

Het symposium van the Institute of Masters of Wine wordt om de vier jaar gehouden en behandelt altijd een actueel thema in de wijnindustrie. Het symposium is voor iedereen toegankelijk.

Het symposium van volgend jaar behandelt thema's zoals de invloed en gebruik van internet , klant tevredenheid binnen de diverse commerciële organisaties, opvolging bij familiebedrijven, producenten die dezelfde druivenrassen over de hele wereld verbouwen, opkomende markten, en andere en actuele onderwerpen.

Dit evenement biedt een combinatie van presentaties en debatten, een aantal proeverijen en meer technische programma's . Het Instituut heeft experts die internationale bekendheid genieten geselecteerd zoals Egon Muller, Zelma Long, Christian Seely, Jancis Robinson MW, Tim Atkin MW, Michel Rolland, Paul Draper, Peter Gago en vele anderen.

Dit evenement wordt gesponsord door het Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (C.I.V.B.), de Union des Grands Crus de Bordeaux, het Syndicat des Grands Crus Classés, de VVV Bordeaux, het Syndicat des Vins de Sauternes en Barsac, AXA Millésimes, Riedel Glass, San Pellegrino, het Syndicat régional des courtiers en vins et spiritueux van Bordeaux et de CVBG.

Over het Instituut

Historie

Het Instituut van de Masters of Wine is in Londen (Engeland) in 1953 opgericht; vanaf zijn oprichting hebben meer dan 2000 kandidaten strenge examens gedaan over wijn.

De kandidaten komen uit alle sectoren van de wijnindustrie. De meerderheid heeft een commerciële functie, zoals groothandelaar, importeur of retailer, bij een multinational of bij een individuele handelaar. Een steeds grotere groep kandidaten is direct betrokken bij de wijnbouw, maar het Instituut verwelkomt ook journalisten, Public Relations professionals, hoteliers of oenologie docenten.

Vandaag de dag telt het Institut 275 leden, uit 23 verschillende landen. Hoewel dat het lidmaatschap tot 1987 slechts voor Britten gereserveerd was, komen 92 personen nu uit andere landen en de meerderheid van de studenten is geen Brit.

Naast de organisatie van het tweejarige cursusprogramma en de examens, organiseert het Instituut ook een aantal cursussen voor professionals en netwerkevenementen voor de leden en andere geïnteresseerden. Bij voorbeeld internationale symposia ( in Napa Valley in Californie in 2006; in Wenen Oostenrijk; in Perth Australië; in Cambridge, Oxford en Bristol in Engeland), de jaarlijkse thematische proeverijen van een cru uit de Bourgogne, Bordeaux of het noordelijke Rhône Dal en een jaarlijkse proeverij van de crus classés van Bordeaux, en niet te vergeten de bijzondere evenementen die de mogelijkheid geven om een bepaalde stijl of een regio te bestuderen.

Meer dan 250 leden uit 23 verschillende landen, die betrokken zijn in alle sectoren van de wijnindustrie hebben het symposium 2006 in Napa bijgewoond.

Noot voor de redactie (