NIOD


26.5.2010

24 juni:

Presentatie boeken over de wetten voor oorlogsslachtoffers en het oorlogswelzijnsbeleid

De directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie nodigt u, mede namens de uitgeverijen Aksant en Boom, uit voor de feestelijke presentatie van drie boeken over de wetten voor oorlogsslachtoffers en het oorlogswelzijnsbeleid. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op 24 juni om 14.30 uur in De Balie te Amsterdam.

Publicaties
Hinke Piersma, Bevochten recht. Politieke besluitvorming rond de wetten voor oorlogsslachtoffers (Boom)

Elly Touwen-Bouwsma, Op zoek naar grenzen. Toepassing en uitvoering van de wetten voor oorlogsslachtoffers (Boom)

Jolande Withuis & Annet Mooij (eds.), The Politics of War Trauma. The aftermath of World War II in eleven European countries (Aksant)

Programma
De auteurs zullen kort iets vertellen over hun onderzoek en deelnemen aan twee paneldiscussies over de totstandkoming en uitvoering van de Nederlandse oorlogswetten en over de vraag hoe de Nederlandse kijk op het oorlogstrauma zich verhoudt tot de nasleep en verwerking van de Tweede Wereldoorlog elders in Europa.

Klik hier voor het gehele programma.

Algemene informatie
Datum en tijd: Donderdag 24 juni 2010 van 14.30-18.00 uur Plaats: De Grote Zaal in De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam Gelieve uw reservering voor 20 juni te sturen naar Dineke de Visser. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met David Barnouw (mob: 06-54276135 begin_of_the_skype_highlighting 06-54276135 end_of_the_skype_highlighting).

Deze studies zijn tot stand gekomen dankzij het Programma Erfgoed van de Oorlog van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.