Ingezonden persbericht


Easynet Global Services start omvangrijk duurzaamheidsproject Easynet organiseert op 24 juni 2010 exclusieve conferentie over duurzaam ondernemen

Amsterdam, 11 juni 2010 â¤* Easynet Global Services initieerde onlangs een project om de energie-efficiëntie in de gehele ICT-sector te verhogen. Dit project heet 'Hoe ICT een duurzame bedrijfsvoering ondersteunt - IICT-bedrijven delen vaardigheden, kennis en best practices'. Met dit initiatief roept Easynet de ICT-sector op om zijn verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van energieverbruik. Easynet realiseert zich dat de ICT-sector dit niet alleen kan - de steun van de overheid, het bbedrijfsleven in het algemeen en de wetenschap is hiervoor noodzakelijk.

De ICT-sector kent tal van ontwikkelingen en initiatieven om op basis van nieuwe technologieën en methodieken de energie-efficiëntie te verhogen. Deze initiatieven hebben echter een sterk individueel karakter. Partijen werken te weinig samen en delen nagenoeg geen kennis en best practices. Reden voor Easynet om een project te starten om kennis binnen ICT-bedrijven te verzamelen en te delen. Ook is het volgens Easynet belangrijk dat de ICT-sector op basis van zijn eigen kennis en ervaring bedrijven in andere sectoren gaat adviseren om energie-efficiënter te opereren.

Investeren in duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar draagt ook bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verbeteren van de winstgevendheid. Het delen van kennis en best practices verstevigt ook de internationale positie van de ICT-sector in de Benelux.

Op 24 juni 2010 organiseert Easynet daarom in samenwerking met Universiteit Nyenrode, PricewaterhouseCoopers, Rabobank, Heineken en Eneco een conferentie op C-level voor organisaties die zich inzetten op het gebied van verantwoord ondernemen of die hier graag meer informatie over ontvangen.

Easynet heeft kunnen getuigen van de belangstelling voor het onderwerp op het Sustainability Gala dat op 2 juni 2010 plaatsvond in Noordwijk. Denis Planat, COO van Easynet Global Services, na zijn gesprek met de keynote speaker Kofi Annan: 'Zijn blik op de huidige realiteit is indrukwekkend. In zijn speech ging hij in op de noodzaak van dialoog en samenwerking. Op die manier kan de internationale community huidige en nieuwe maatschappelijke uitdagingen aangaan. Dit zijn bijvoorbeeld duurzaamheid en de effecten van het broeikaseffect op mensen, en vooral op de armere wereldbevolking.'

Verantwoord en milieubewust ondernemen staat bij Easynet zelf allang hoog op de agenda. Het bedrijf ziet in duurzaam ondernemen ook een kans om kosten te besparen en innovatie in de bedrijfsvoering te bevorderen. Om die reden heeft het bedrijf negen miljoen euro geïnvesteerd in het vergroten van de energie-efficiëntie in zijn eigen datacenter, onder andere in freecooling-technologie. Daarnaast implementeerde Easynet videoconferencing-systemen op haar tien eigen locaties. Deze en vele andere initiatieven hebben geresulteerd in kostenbesparingen, toegenomen efficiëntie en een sterke reductie van de COâ''-uitstoot.

BSkyB, het moederbedrijf van Easynet, is al sinds jaar en dag actief om het milieu te ontlasten. Het is het eerste grote mediabedrijf in Groot-Brittannië dat zich consequent inspant om echt duurzaam te ondernemen. BSkyB doet er alles aan om de impact van zijn activiteiten op het milieu te minimaliseren. Naast het verlagen van energieverbruik van de set-top boxen die het bedrijf produceert, is de organisatie nu ook bezig met de bouw van Europa's meest duurzame uitzendfaciliteit ooit (Harlequin 1). Dit doet BSkyB in zijn hoofdkantoor in West-Londen. Ook lanceerde het mediabedrijf onlangs in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds een campagne om de regenwouden te beschermen.

Dirk Peeters, Managing Director Easynet Global Services Northern Europe: 'Duurzaam ondernemen is een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarom doet Easynet een beroep op het bedrijfsleven om meer samen te werken en kennis te delen. Hierdoor is er veel meer synergie te behalen. ICT-bedrijven moeten laten zien hoe ze organisaties in andere sectoren kunnen ondersteunen bij de inzet van ICT om energie-efficiënter, maar vooral rendabel te opereren. Dit zal de reputatie van de ICT-sector verbeteren. Een volgende stap zou wat ons betreft een certificering zijn voor energie-efficiënte bedrijven. De overheid heeft een belangrijke rol om dit laatste voor elkaar te krijgen. Daarom zijn wij dit project gestart.'

Over Easynet Global Services
Easynet Global Services is een wereldwijde aanbieder van managed netwerk-, hosting- en integratiediensten voor grootzakelijke klanten. Vanuit een adviserende rol werkt het bedrijf nauw samen met klanten om zo diepgaand inzicht te krijgen in de zakelijke uitdagingen waar klanten mee te maken hebben. Hierdoor kan Easynet Global Services end-to-end oplossingen leveren met een gegarandeerde ROI, die de concurrentiekracht van klanten vergroten. Easynet Global Services combineert een wereldwijd bereik met lokale expertise en biedt zo een klantervaring op maat, ongeacht waar in de wereld klanten zich bevinden. Klanten van Easynet Global Services zijn onder andere Via Michelin, Phones 4U, FOX, Jamba!, Brinks, Transport for London, EDF, SAGE, Q Park en Bridgestone.

Easynet Global Services is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep (BSkyB), een bedrijf van NewsCorp. De omzet van BSkyB bedroeg in het boekjaar 2008-2009 £5,3 miljard. Meer informatie is te vinden op www.easynet.nl.