Gemeente Haren

Eendekooi Quintusbos

Presentatie toekomstbeelden op 24 juni

16/06/2010

Verscholen tussen hoge bomen ligt, op het landgoed `Huis te Glimmen', een oude eendenkooi. Omgeven door een mooi oud wandelbos dat door veel mensen bezocht wordt. Niet iedereen zal er de contouren van een eendenkooi in herkennen. De meesten zullen er aan voorbij lopen zonder te weten dat daar vroeger een plas lag. Water staat er allang niet meer in, maar toch als je je ogen goed de kost geeft, is hij nog wel herkenbaar.

De afgelopen maanden heeft Staatsbosbeheer in samenwerking met MD Landschapsarchitecten en een aantal actieve gebruikers van het bos nagedacht over het toekomstbeeld van de eendenkooi en de naastgelegen recreatieweide. Deze `sessies' waren afgesproken tijdens de eerste informatieavond op 13 april. Mathijs Dijkstra van het gelijknamige landschapsarchitectenbureau heeft alle suggesties meegenomen die hij heeft uitgewerkt in een paar voorstellen. Deze worden gepresenteerd op 24 juni waarbij in gezamenlijkheid een keuze zal worden gemaakt. De planvorming wordt gesteund vanuit het Nationaal Landschap Drentsche Aa, het Stimuleringsfonds voor Architectuur en de gemeente Haren. Staatsbosbeheer is initiatiefnemer en projectleider.

Uitnodiging

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de resultaten van de planuitwerking te zien en mede bepalen welk beeld het meest passend is. De plannen zullen worden gepresenteerd op 24 juni om 19.00 uur in Dorpshuis De Groenenberg te Glimmen. Als u vooraf al vragen heeft kunt u contact opnemen met Jori Wolf van Staatsbosbeheer, telefoonnummer 050
- 7074475 of 06 - 51416963.

Wanneer, waar en hoe laat?

De presentatie begint om 19.00 uur op donderdag 24 juni in dorpshuis De Groenenberg in Glimmen. De presentatie is afgelopen voordat de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal begint. Er is een tv-scherm in het dorpshuis aanwezig waarop het WK wordt vertoond.