Ingezonden persbericht


Op donderdag 24 juni 2010
Eerste Cradle to Cradle Café bij Ahrend in Amsterdam


. Desso, Kon. Mosa, Van Gansewinkel en Ahrend nemen initiatief
. Prominente sprekers over C2C-onderwerpen
. Uitreiking eerste C2C-certificaat aan Ahrend-directeur Peter-Paul Hendrikx

Amsterdam, 22 juni 2010 -- Koninklijke Ahrend, Desso, Koninklijke Mosa en Van Gansewinkel - Nederlandse pioniers op het gebied van cradle to cradle (C2C) - hebben gezamenlijk het voortouw genomen om periodieke Cradle to Cradle Cafés te organiseren. De eerste zal donderdag 24 juni om 9.30 uur plaatsvinden in de NOW Flagship Store van Ahrend aan de Laarderhoogtweg 12 in Amsterdam.

In de cradle-to-cradlefilosofie van de Duitse chemicus Braungart en de Amerikaanse architect McDonough is afval gelijk aan voedsel. Het verteert in de biosfeer, of materialen en producten krijgen een volgend leven door hergebruik of recycling. Cradle to cradle heeft ook betrekking op duurzaam energiegebruik en het verstandig gebruik van grondstoffen.

Tijdens het C2C Café zullen presentaties worden gegeven door vooraanstaande deskundigen op C2C-gebied. Douglas Mulhall en Katja Hansen, destijds pioniers op het gebied van levenscyclusanalyses (LCA) en thans overtuigd C2C-adepten, gaan het hebben over de verschillen tussen LCA en het huidige C2C-gedachtegoed. Daarna houdt architecte Els Zijlstra tegen het licht wat de gevolgen zijn van het kiezen voor C2C voor de keuze van materialen.

Koninklijke Ahrend, Desso, Koninklijke Mosa en Van Gansewinkel hebben zich gecommiteerd om hun gehele bedrijfsvoering op cradle-to-cradleleest te schoeien. Hun gezamenlijke C2C Café is bedoeld als platform om om ontwikkelingen op cradle-to-cradlegebied te volgen en te verhelderen voor de doelgroepen waarmee ze samenwerken, inclusief architecten, designers en journalisten.

Over Ahrend
Koninklijke Ahrend NV richt - samen met klanten, architecten en andere partners - omgevingen in waar mensen worden geprikkeld tot optimale prestaties. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en leren in mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en houdt bij al haar besluiten en handelingen rekening met de gevolgen voor people, planet en profit. Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch Design'-meubilair omvat stoelen als Ahrend 350, Ahrend 250 en de legendarische Revolt, wereldwijd toegepaste tafels als Mehes en Ahrend 500, en vele andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

Evenement Cradle to Cradle Café
Datum en tijd Donderdag 24 juni 2010, 9.30 uur
Locatie NOW Flagship Store Ahrend
Adres Laarderhoogtweg 12, Amsterdam-Zuidoost

Programma

9.30 uur ontvangst
9.45 uur overhandiging C2C-certificaat aan Peter-Paul Hendrikx, directeur Ahrend Inrichten 10.00 uur lezingen
11.00 uur Q&A en QL (quick lunch)
11.30 uur einde


Noot voor redacties
Opmerking voor de redactie (