Haagse Hogeschool


Samen werken aan de kwaliteit van het basisonderwijs

PABO van De Haagse en De Haagse Scholen tekenen convenant

De PABO van De Haagse Hogeschool en Stichting De Haagse Scholen hebben de ambitie om op te komen tot de inrichting van een opleidingsschool. De eerste stap zetten zij woensdag 23 juni 2010. Dan ondertekenen de PABO en de Stichting Haagse Scholen een convenant om de samenwerking op het gebied van de stage te regelen.

Met het convenant verplicht de PABO zich tot het leveren van stagiaires en de Stichting Haagse Scholen verplicht zich tot plaatsen van stagiaires. Op de basisscholen is een medewerker als coach aangewezen, die als contactpersoon tussen basisschool en PABO optreedt en als aanspreekpunt voor de mentoren, de groepsleerkrachten aan wie de stagiairs zijn toegewezen. Het convenant regelt ook dat de PABO de coaches de post hbo opleiding Coach en opleider in de school voor primair onderwijs aanbiedt.

Het convenant wordt op 23 juni ondertekend door Mr. W. Hendricks, algemeen directeur Stichting Haagse scholen en Drs. F.G.F.M. Bolsius, directeur PABO op Basisschool de Zonnebloem aan de Hyacinthweg 5, te Den Haag 0m 14.00 uur.

Stichting De Haagse Scholen voor openbaar basis- en speciaal onderwijs in Den Haag. Er zijn 56 Haagse Scholen; 46 scholen voor basisonderwijs en 10 scholen voor speciaal en zeer speciaal onderwijs. Verspreid over meer dan 70 locaties in de stad met in totaal ruim 14.500 leerlingen. Hiermee is De Haagse Scholen een van de grootste schoolbesturen in Nederland.