Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Vrijenburg maakt zich sterk voor verkeersveiligheid

BARENDRECHT (Donderdag 24 juni 2010) ­ Op woensdag 23 juni hebben Annemarie ten Klooster en Wendy Dubois namens alle bewoners van de Vrijenburglaan handtekeningen aangeboden aan bur- gemeester Jan van Belzen. De handtekeningen waren ingezameld voor een grotere verkeersveilig- heid op de Vrijenburglaan en voor beter zicht bij de tramovergang.

Burgemeester Van Belzen toonde zich blij verrast met het initiatief. "Bewoners nemen de moeite om dit pro- bleem met elkaar aan te kaarten en naar oplossingen te zoeken. De geschetste problemen zijn uitermate geschikt om op te lossen met wijkregie. Het is namelijk niet één twee drie op te lossen: het vergt inspannin- gen van de vakinhoudelijke ambtenaren, politie en zeker ook van de bewoners zelf. De gebiedsregisseur is de bindende factor. Het is nooit alleen een kwestie van fysieke middelen, maar ook van gedrag en elkaar daar op aanspreken. Ik heb hen ter plekke aan de betreffende gebiedsregisseur gekoppeld, zodat de pro- blemen die spelen op wijkniveau ook op wijkniveau worden opgelost. Maar let wel: met elkaar, de gemeente kan dit niet alleen doen. We verwachten zeker verdere inspanningen van de bewoners."

Resultaten
Tijdens de bijeenkomst van woensdag heeft de gebiedsregisseur toegezegd een concrete afspraak met de bewoners te maken om met elkaar verder te praten over de verkeersveiligheid in Vrijenburg. De overige bewoners in Vrijenburg worden op de hoogte gehouden via hun vertegenwoordigers, via wijkberichten en via www.wijkregie.nl.

Wijkregie
Wijkregie is een manier van beter samen werken in een wijk (denken en doen) en bewoners invloed te laten uitoefenen op hun eigen omgeving. Dit ten aanzien van thema's als schoon, heel en veilig. Wijkregie richt zich op leefbaarheid en sociale verbanden. Wat vinden de gebruikers van een wijk belangrijk? Hoe kun je problemen op wijkniveau ook op wijkniveau oplossen? Dat doe je met elkaar. Je hebt elkaar daar in nodig. Met als resultaat dat er meer samenhang komt in de wijken, dat mensen dingen met en voor elkaar doen, en dat je met plezier in je wijk woont.


Noot voor redacties