Gemeente De Ronde Venen


Rondeveens minimabeleid verruimd

Meer mensen komen in aanmerking voor het Rondeveense minimabeleid, omdat de gemeente twee regelingen heeft verruimd. Het gaat om de zwemregeling en de computerregeling. Dinsdag 22 juni stemde het college van B en W in met verruiming van de regelingen. Per 1 juli gaan de aangepaste regelingen in.

De zwemregeling is een bijdrage in de kosten voor de lessen die kinderen tussen de vier en twaalf jaar nodig hebben om hun A-diploma te halen. Doordat deze voorwaarden zijn veranderd, komen ouders/verzorgers eerder in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Ook is de hoogte van het bedrag aangepast: van 200 naar 350 euro.

Voor de computerregeling is de doelgroep verbreed. Nu is de regeling toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar, voorheen van twaalf tot zestien jaar. De regeling omvat een computer, printer en één jaar internet.

Â

Aanleiding voor de verruiming van de regelingen is een wijziging in de Wet Werk en Bijstand (WWB) en daarnaast de ervaringen die zijn opgedaan in de praktijk.