Ingezonden persbericht


Trend Micro neemt online-storagespecialist humyo over Overname past in strategie voor cloud-beveiliging; Trend Micro speelt in op groeiende vraag naar databeveiliging

Vianen, 24 juni 2010 - Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704) neemt de Engelse leverancier van online storage en datasynchronisatie humyo over. De twee partijen doen geen mededelingen over de financiële voorwaarden van de acquisitie.

humyo heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van online storage met gebruiksvriendelijke en technisch krachtige oplossingen. Klanten van humyo profiteren van automatische datasynchronisatie naar een veilige online-storageomgeving. Gebruikers kunnen hun gegevens optimaal beheren. Zo is het met humyo niet nodig om bestanden van de ene pc naar de andere over te zetten. Handmatig overzetten kost niet alleen veel tijd, maar is ook foutgevoelig. De oplossing ondersteunt alle apparaten met een internetverbinding. Consumenten en kleine bedrijven hebben alleen een webbrowser nodig om belangrijke bestanden veilig op te slaan, te ontsluiten of te delen, op elk moment en vanaf elke plaats. Daarnaast is het mogelijk om een client te downloaden, die bestanden vanaf elke computer synchroniseert. Deze client zorgt ook voor toegang tot humyo via een extra harde schijf op de pc, ook offline.

Marktuitbreiding
De overname van humyo stelt Trend Micro in staat om zijn beveiligingsaanbod voor consumenten, kleine bedrijven en serviceproviders uit te breiden met veilige back-up, recovery en continue datatoegang. Volgens de analisten van IDS groeit de markt voor internetstorage en back-up tussen 2009 en 2011 jaarlijks met 25 procent. De overname betekent voor klanten van humyo dat zij nu ook kunnen profiteren van extra internetbeveiliging en de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden. Op dit moment gebruiken meer dan zevenhonderdduizend mensen de humyo-dienst. Zij hebben gezamenlijk meer dan 350 miljoen bestanden opgeslagen bij het Engelse bedrijf. humyo biedt momenteel klantondersteuning via telefoon en e-mail in drie talen.

"Online back-up is een cruciaal onderdeel van databeveiliging. De combinatie van de humyo-diensten met de toonaangevende beveiliging van Trend Micro biedt klanten de zekerheid dat hun computers en waardevolle informatie beveiligd zijn tegen malware en andere gevaren en incidenten", zegt Carol Carpenter, General Manager Consumer & Small Business Products bij Trend Micro. "humyo is al toonaangevend in Europa. Trend Micro breidt de aanwezigheid nu wereldwijd uit onder consumenten en kleine bedrijven."

Geschikt voor beveiliging
"De superieure datasynchronisatietechnologie van humyo - waarmee automatische back-up en ontsluiting in de cloud mogelijk zijn van data op pc's, Macs en smartphones - is een duidelijke onderscheidende factor. De technologie zorgt ervoor dat bestanden altijd veilig bewaard worden en makkelijk te beheren zijn", zegt Eva Chen, CEO van Trend Micro. "De online storage van humyo is in feite een cloud-technologie en past zo binnen onze strategie om beveiliging in en voor de cloud te bieden."

"De groei van mobiele apparatuur, iPad's en internettelevisie leidt ertoe dat gebruikers datatoegang nodig hebben op het moment dat zij dat willen en via de apparatuur van hun voorkeur", zegt Dan Conlon, medeoprichter en Managing Director van humyo. "Online storage met synchronisatie maakt dat mogelijk. Google en Microsoft lopen achter op dit gebied. Door samen te gaan met Trend Micro, leggen we de lat nog hoger om van Trend Micro de wereldwijde voorkeursleverancier van online storage te maken." Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Op www.trendmicro.com/go/trendwatch is meer informatie te vinden over de nieuwste bedreigingen. De flexibele oplossingen van Trend Micro zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. 'Threat Intelligence'-experts wereldwijd bieden 24x7 ondersteuning voor deze pakketten. Bovendien ondersteunt de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio, Japan. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.

Voor meer informatie: