Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Red Hat introduceert cloud infrastructuur-oplossingen

RED HAT SUMMIT, BOSTON -- 24 juni 2010 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT)), marktleider in opensourceoplossingen, kondigt vandaag zijn nieuwe oplossingen, ecosysteeminfrastructuur en diensten aan die zijn ontworpen om CIO's te voorzien van een gemakkelijke weg naar cloud computing. Het bedrijf breidt de ontwikkeldiensten uit waardoor klanten tools en kennis ter beschikking hebben die ze nodig hebben om cloudomgevingen te impementeren en beheren. Tevens wordt het Red Hat Premier Certified Cloud Provider Program verbeterd.

'Net zoals Linux een veilige plaats is om bedrijfskritische applicaties op te draaien met Red Hat Enterprise Linux, willen we de cloud een veilige plek maken voor enterprise applicaties', zegt Scott Crenshaw, vice president en general manager, Cloud Business Unit bij Red Hat. 'Red Hat loopt in de industrie in de voorhoede met een breed portfolio enterprise cloudoplossingen en met de vandaag aangekondigde uitbreiding richten wij ons op verdere groei.'

Vereenvoudiging van het implementeren en managen van cloudoplossingen

De vandaag aangekondigde Red Hat Cloud Foundations zijn oplossingen voor het plannen, bouwen en beheren van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS) privé en publieke clouds. Elk Red Hat Cloud Foundation aanbod omvat toonaangevende producten, implementatie van cookbooks en reference architecture, professionele diensten en trainingen. Kortom, elementen die noodzakelijk zijn om succesvol clouds te maken en te exploiteren. Met Cloud Foundations kunnen klanten de voordelen behalen die clouds vandaag de dag bieden inclusief een lager risico en een eenvoudige implementatie. De oplossingen zijn ontworpen om het gebruik van de cloud te bevorderen.

De eerste in de familie, Cloud Foundations: Edition One, is per direct beschikbaar. Met Cloud Foundations kunnen klanten een privé cloud inzetten. De oplossing omvat:

*Toonaangevende producten voor het implementeren van een privé cloud, inclusief Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Network Satellite, Red Hat Enterprise Virtualization, JBoss Enterprise Middleware en Red Hat Enterprise MRG Grid.

*Een cookbook implementatiegids die de cloud setup snel en makkelijk maakt.

*Een gedetailleerde reference architecture met stap-voor-stap instructies, scripts en settings voor het creëren en configureren van een privé cloud. De reference architecture draagt de jaren ervaring en kennis over die Red Hat engineers hebben opgebouwd en verfijnd tijdens het maken van privé en publieke clouds.

*Consultingdiensten.

*Trainingen om kennis en best practices over te dragen.

Red Hat Premier Certified Cloud Provider Program

Red Hat kondigde in juni 2009 de oprichting aan van het Red Hat Certified Cloud Provider Program met zijn eerste lid: Amazon Web Services. Red Hat breidt vandaag het programma uit om nieuwe partners zoals IBM, NTT Communications en Savvis te verwelkomen en introduceert nieuwe voordelen van het programma.

Via het Certified Cloud Provider Program biedt Red Hat toonaangevende oplossingen waaronder: *Cloud-specifieke oplossingen.
*Voorgeconfigureerde gecertificeerde Red Hat afbeeldingen met cloud-specifieke configuratie en beveiligingsinstellingen om implementaties snel en veilig te maken, Dit omvat een voorgeconfigureerde firewall en SELinux instellingen voor veilig cloudgebruik. *Innovatief beheer en updating diensten die zijn ontworpen voor maximale veiligheid en lagere kosten terwijl de consistentie tussen het klanten datacenter en publieke cloudomgevingen gewaarborgd blijft. *Uitbreiding van de Red Hat partner ISV certificering voor publieke clouds.

Via het programma kunnen Certified Cloud Providers elke virtualisatieoplossing draaien die wordt ondersteund, varierend van Red Hat Enterprise Virtualization tot VMware en Microsoft-platforms. Daarnaast zijn Premier Certified Cloud Providers in staat Red Hat Cloud Access te leveren, een innovatief en flexibel abonnementsmodel dat klanten in staat stelt bestaande Red Hat Enterprise Linux subscriptions in het datacenter of de cloud te gebruiken.

'Red Hat blijft een leider in het leveren van geavanceerde producten, oplossingen en diensten die ideaal zijn voor het inzetten van enterprise clouds', zegt Bryan Doerr, chief technology officer bij Savvis. 'Het uitbreiden van onze relatie met Red Hat om een Red Hat Certified Cloud Provider te worden voegt waarde toe aan ons Savvis Symphony portfolio van managed cloud services voor enterprises.

Enterprise-Class Cloud Development omgevingen

Red Hat kondigt tevens een strategie aan waardoor enterprises en Certified Cloud Providers nu ook toonaangevende Platform-as-a-Service (PaaS) mogelijkheden kunnen aanbieden en de cloud openen voor nieuwe ontwikkelaars, van grote enterprises en de ISV's tot opkomende Software-as-a-Service (SaaS) bedrijven.

De strategie is ontworpen voor de grote groep Linux-, Java- en JBoss-gebruikers. Zij kunnen eenvoudig applicaties in de cloud inzetten. Daarnaast heeft het tot doel nieuwe ontwikkelaars aan te trekken zowel binnen traditionele ISV's en enterprises en nieuwe ISV's die SaaS-oplossingen van scratch af aan ontwikkelen. Red Hat PaaS ondersteunt Java, Ruby on Rails en het Spring Framework evenals verschillende talen en scripting omgevingen.

Red Hat introduceert tevens zijn nieuwe Red Hat Enterprise Linux aanbod voor developers dat exclusief beschikbaar is via Red Hat Certified Cloud Providers. Dit aanbod is ontworpen om SaaS-ontwikkelaars de eenvoudigste weg naar de cloud te bieden en een consistente omgeving voor development en deployment. Door het verstrekken van toegang tot een robuuste, open development platform op gecertificeerde clouds vereenvoudigt Red Hat de route voor cloud application development en maakt een snelle levering mogelijk van SaaS-oplossingen gebaseerd op het toonaangevende opensourceapplicatieplatform, Red Hat Enterprise Linux.

Door het leveren van een scala aan oplossingen voor enterprises, inclusief virtualisatie, besturingssystemen, middleware en applicatieframeworks, gesteund door de Red Hat Cloud Foundations oplossing en het uitgebreide Certified Cloud Provider Program is Red Hat uniek in zijn vermogen om een consistente omgeving te bieden tussen cloud en on-premise omgevingen.

Kijk voor meer informatie over Red Hat en cloud computing op: www.redhat.com/solutions/cloud.

Red Hat gaf live vanuit de Red Hat Summit in Boston tevens een webcast over deze annoncering. De webcast is beschikbaar via: http://www-waa-akam.thomson-webcast.net/us/dispatching/?event_id=20f5425fcb4a6cbb8136d0918bf9e9f2&portal_id=af9b227bf07c733390c2738ee0330646.

Meer informatie over Red Hat is te vinden op: www.redhat.com. Voor meer nieuws zie: www.press.redhat.com.

Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen en is opgenomen in de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse beursindex. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de zesde maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met zijn besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de Red Hat Enterprise Virtualization en JBoss Enterprise Middleware. Red Hat biedt zijn klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.


Ingezonden persbericht