Socialistische Partij Rotterdam

Weer 'Watt' terug in de binnenstad

23-06-2010 * De SP-fractie wil morgen een motie indienen om te kijken naar een locatie voor een nieuw middelgroot poppodium in de binnenstad van Rotterdam. Na het verdwijnen van poppodium Watt in de binnenstad is er een groot gat geslagen in het cultureel aanbod wat popmuziek betreft in Rotterdam.

Rotterdam kan niet zonder middelgroot podium in de binnenstad vindt de SP. De door het vorige college zo gewenste hippe 'citylounge' zonder poppodium is als een huiskamer zonder hifi-set. Ook zullen grote namen uit de popmuziek wegblijven en naar andere, vaak kleinere, steden met wel een volwaardig podium weg trekken. SP-raadslid Josine Strörmann:"Popliefhebbers hebben net zoveel recht op een fatsoenlijk poppodium als theaterliefhebbers op een stadsschouwburg, waar wel geld voor is.''

In de motie stelt Josine voor dat er snel een begin gemaakt moet worden met het verwerven van een locatie in de binnenstad voor een volwaardig middelgroot poppodium en vraagt het college om voor eind september met een locatie-voorstel en passende financiële dekking te komen.