Media alert

MKB'ers liever niet volledig in de cloud
~ ondernemers prefereren een doelgerichte inzet van cloud-diensten ~

24 juni 2010 - De adoptie van cloud computing neemt sterk toe en steeds meer leveranciers bieden hun software als dienst aan. Ook binnen het MKB groeit de interesse voor cloud-oplossingen. Het cloud-concept biedt grote voordelen ten opzichte van traditionele software en lijkt hiermee ideaal voor het MKB. De kosten worden berekend per gebruiker en het aantal gebruikers is eenvoudig uit te breiden. Voor de meeste MKB'ers is een volledige overstap naar online diensten echter een brug te ver.

Veel aanbieders van cloud-oplossingen hanteren een alles of niets benadering. Vaak beschikken ondernemers al over een eigen IT-infrastructuur. Toch worden zij door cloud-leveranciers gedwongen om alle applicaties als dienst af te nemen als zij willen profiteren van de voordelen van cloud computing. Integratie met bestaande on-premise oplossingen is vaak niet mogelijk en dit beperkt de keuzevrijheid van de klant. Voor ondernemers is dit een belangrijke drempel, omdat zij vaak niet kunnen overzien wat de gevolgen zijn van een keuze voor cloud computing. Ook zijn zij bang dat er geen weg terug is wanneer zij eenmaal een keuze hebben gemaakt.

GFI Software, wereldwijde leverancier van infrastructuuroplossingen, biedt MKB'ers daarom de mogelijkheid om een cloud-gebaseerde oplossingen te combineren met bestaande IT-infrastructuur. Deze hybride benadering stelt bedrijven in staat om zelf te bepalen welke applicaties zij als dienst willen afnemen en welke software zij zelf in beheer willen houden. GFI Software is van mening dat dit de enige manier is om cloud computing succesvol te laten zijn binnen het MKB.

"De hybride benadering stelt MKB'ers in staat om eenvoudig te switchen tussen cloud-gebaseerde en on-premise oplossingen. Zo kunnen zij maximaal profiteren van beide distributiemodellen", stelt Walter Scott, CEO van GFI Software."Ondernemingen moeten hun beslissing niet alleen baseren op de aantrekkelijkste prijs van een oplossing of mogelijke besparingen, maar ook op hoe een oplossing past binnen de bestaande infrastructuur. De hybride benadering is belangrijk, omdat het organisaties de mogelijkheid biedt om een keuze te maken op basis van hun behoeften. Zij kunnen switchen tussen distributiemodellen als de omstandigheden veranderen."