Ingezonden persbericht


Verkiezing Wijnwinkel van het Jaar 2011

Wat is de beste wijnwinkel van Nederland? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? Waar zijn de wijnadviezen verrassend en overtuigend? Wijntijdschrift Perswijn zoekt het uit maar heeft hiervoor de hulp van de wijnconsument nodig. Dus breng je stem uit en zorg dat jouw wijnwinkel wordt uitgeroepen tot Wijnwinkel van het Jaar 2011. Je maakt bovendien kans op leuke prijzen.

Ook dit jaar spelen de klanten weer een belangrijke rol. Zij kunnen hun favoriete winkels eerst nomineren en daarna hun stem uitbrengen op hun favoriete wijnwinkel. Een vakjury zal de wijnwinkels met de meeste stemmen bezoeken. De jury nomineert vervolgens drie finalisten. Zij mogen elk hun tien trouwste klanten als VIP-gast meenemen naar het wijnevenement Klassiek Europa op 3 oktober in Noordwijk. Daar zal ook de uiteindelijke winnaar worden bekendgemaakt en gehuldigd.

De beste wijnwinkel
De winnende wijnwinkel mag zich een jaar lang Wijnwinkel van het Jaar 2011 noemen en krijgt een trofee en oficiele oorkonde. De winnaar wordt tevens in het zonnetje gezet met een reportage in Perswijn. Vorig jaar werd Wijnhandel Schaapveld uit Zutphen uitgeroepen tot winnaar van de titel 'Wijnwinkel van het Jaar 2010'. Ruim 200 winkels werden genomineerd, en ruim 12000 mensen brachten hun stem uit.

Stemmen of nomineren?
Op www.wijnwinkelvanhetjaar.nl kun je tot 14 juli jouw favoriete winkel nomineren. Hierna kunnen bezoekers tot 31 augustus stemmen op hun favoriet van alle genomineerde winkels. Onder de nominerenden en stemmers worden leuke prijzen verloot waaronder de nieuwste editie van Grootspraak; de restaurantgids voor wijnliefhebbers, proefabonnementen op Perswijn, wijncursus waardebonnen van het Wijninstituut en toeganskaarten voor het wijnevenement Proef Champagne en Sprankelend op 21 november in Amsterdam.

Doe uw favoriete wijnwinkel dus een plezier, en nomineer hem voor 14 juli en zorg dat iedereen voor 31 augustus stemt op www.wijnwinkelvanhetjaar.nl

Over Perswijn
Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste, Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine