Persbericht

UNIT4 introduceert Sustain4 voor monitoren impact bedrijfsvoering op milieu

~ SaaS-oplossing ondersteunt in opzet, beheer en verbetering van MVO-beleid ~

Sliedrecht, 24 juni 2010 - UNIT4 introduceert Sustain4, een SaaS-oplossing die managers inzicht geeft in de effecten die hun organisatie heeft op het milieu. Hiermee ondersteunt de software in het opzetten, managen en verbeteren van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-beleid.

UNIT4 heeft voor de ontwikkeling van Sustain4 specialisten van Trucost in de arm genomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de effecten van mens en maatschappij op het milieu. Dankzij de database en het model van Tricot kan Sustain4 snel de effecten van een organisatie op het milieu in kaart brengen. In tegenstelling tot vergelijkbare onderzoeken, die maanden of soms jaren in beslag nemen, vergelijkt Sustain4 direct de beschikbare bedrijfsgegevens met de informatie uit de database. Deze database bevat gegevens van 464 industrieën. Met Sustain4 zijn zowel commerciële als 'groene' prestaties te verbeteren.

Organisaties over de hele wereld zijn gebonden aan wereldwijde en nationale wet- en regelgeving. Vaak duurt het maanden om alle regels en wetten in kaart te brengen voordat een project op poten gezet kan worden. Met Sustain4 zijn organisaties via een rapport in één keer op de hoogte van alle eisen. Ook de impact van de bedrijfsvoering op het milieu wordt weergegeven.

"Sustain4 analyseert de basisdata van een bedrijf. Aan de hand van informatie uit de industrie, omzet, ligging, activiteiten en het aantal werknemers, wordt een rapport opgemaakt waarin de impact op het milieu in kaart wordt gebracht", aldus Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij UNIT4 "Dit is een perfect startpunt voor een organisatie om het MVO-beleid verder te verbeteren. Dit maakt het makkelijker om toekomstplannen te verantwoorden."

Sustain4 is in Groot-Brittannië gelanceerd en is binnenkort wereldwijd beschikbaar.