Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infor kiest Microsoft als technologie- en toolleverancier voor zijn softwareoplossingen

Barneveld, 24 juni 2010 - Infor, een toonaangevend leverancier van business software, kondigt vandaag aan dat het zijn bedrijfsapplicaties af zal stemmen op een brede range complementaire Microsoft-producten. Het resultaat: softwareoplossingen die middelgrote bedrijven makkelijker kunnen inzetten en gebruiken.

Overzicht


· De volgende generatie Infor-softwareoplossingen die gebruik maakt van tools en technologieën van Microsoft worden ontworpen voor:
- Gebruik van een gezamenlijke, intuïtieve grafische interface die draait op Microsoft Sharepoint 2010 voor een betere eindgebruikerervaring.
- Integratie optimaliseren van uiteenlopende op Microsoft-server gebaseerde producten en industrie-standaardtechnologieën waardoor Infor-oplossingen sneller en makkelijker ingezet kunnen worden.
- Gebruik van Infor IONTM voor interoperabiliteit van applicaties, het delen van gegevens en het beheer.
· De volgende Microsoft-producten en technologieën worden geïntegreerd met Infor-applicaties: ­ Microsoft SharePoint® 2010; als basis voor portalgebaseerde interfaces. ­ Microsoft Silverlight®; voor dynamische grafische interface-elementen. ­ Microsoft SQL Server®; als database voor Infor. ­ Microsoft Reporting Services; als onderdeel van Infor's strategie omtrent Business Intelligence. ­ Microsoft Single Sign-On service; voor opslag en het in kaart brengen van de kenmerken van Infor-applicaties. ­ Microsoft Windows Server®; als voorkeur voor on-premise besturingssystemen.
· Infor wil eveneens pre-built verslagen, dashboards en analyses bieden die draaien op Microsoft SharePoint 2010.
· Infor verwacht de introductie van nieuwe producten te kunnen versnellen door beter afstemming op de Microsoft-technologieën door hergebruik van codes, meer standaardisatie en doordat de complexiteit van het ontwerpen afneemt.

Microsoft voor verbetering van efficiëntie en vermindering van kosten 'In Infor zien we een leidende partner die het Microsoft-platform gebruikt voor eenvoud en flexibiliteit om een hogere klantwaarde te realiseren,' aldus Walid Abu-Hadba, corporate vice president, ontwikkelaar en platformevangelist van Microsoft Corporation. 'Bedrijven willen vereenvoudigde, geïntegreerde oplossingen om hun bedrijfsprocessen te beheren. Door het integreren van Microsoft SQL Server 2008 R2, Silverlight en SharePoint 2010 in hun oplossingen helpt Infor bedrijven - van MKB tot Fortune 500 bedrijven - hun efficiëntie te verbeteren en kosten te verminderen door de manier waarop ze hun zakelijke software gebruiken te vereenvoudigen.'

Nieuwe belangstelling en herinvestering
'Uit recentelijk onderzoek blijkt dat 74,6 procent van alle zakelijke en IT-leiders Microsoft een neutrale en betrouwbare leverancier vindt,' zegt R 'Ray' Wang, oprichter en analist bij Altimeter Group. 'Microsoft's aanbod aan technologieën ondervinden een vernieuwde belangstelling en herinvestering onder klanten, partners en OEM's. De nauwe integratie met het bedrijf zal ontwikkeling van software vereenvoudigen en het gebruikersgemak voor Infor-klanten vergroten.'

'De business software-industrie staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen,' zegt Jim Schaper, CEO van Infor. 'Softwareleveranciers hebben veel te lang niet voldaan aan de behoeften van middelgrote bedrijven. De frustratie van hoge kosten en complexiteit van traditionele enterprise applicaties, ontworpen voor grote enterprises, liepen hierdoor hoog op. Dankzij de integratie van de rijke functionaliteiten van Infor-applicaties met Microsoft's intuïtieve technologieën zijn we in staat middelgrote bedrijven op een snelle manier betaalbare oplossingen te bieden die aan hun wensen voldoen en die gemakkelijk te gebruiken zijn. De combinatie van kracht en eenvoud geeft de richting aan waar onze industrie naartoe gaat.'

Aanvullende bronnen

* Meer informatie over Infor ION vindt u op www.infor.com/company/ION

Infor biedt ruim 70.000 klanten een betere, meer op samenwerking gerichte relatie met hun leverancier van business software. De software van Infor kan eenvoudig worden verkregen, is makkelijk te implementeren en het beheer is ongecompliceerd. Het is gemaakt voor evolutie, niet voor revolutie. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/

# # #
This announcement reflects the direction Infor may take with regard to the specific product(s) described herein, all of which is subject to change by Infor in its sole discretion, with or without notice to you. This announcement is not a commitment to you in any way and you should not rely on this document or any of its content in making any decision. Infor is not committing to develop or deliver any specified enhancement, upgrade, product or functionality, even if such is described in this announcement and even if such description is accompanied by words such as "anticipate," "believe," "expect," "intend," "may," "plan," "project," "predict," "should," "will," and/or similar expressions. Many factors can affect Infor's product development plans and the nature, content and timing of future product releases, all of which remain in the sole discretion of Infor. This announcement, in whole or in part, may not be incorporated into any contractual agreement with Infor or its subsidiaries or affiliates. Infor expressly disclaims any liability with respect to this announcement.