Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/YG64

Buitenpost, 24 juni 2010

Kunstproject 'All Inclusive'
Beeldend kunstenaar Sjef Meijman te gast bij Frytsjam in Twijzel

Beeldend kunstenaar Sjef Meijman (1978), verblijft van 12 juni tot en met 17 juli 2010 in een woonwagen op het terrein van Frytsjam in Twijzel. Het verblijf van Sjef Meijman is gebaseerd op het 'All inclusive'-principe, wat inhoudt dat voor werk en levensonderhoud zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de producten die ter plekke voorhanden zijn of worden geproduceerd. De kunstenaar wordt gevoed met biologisch eten en put geestelijke voeding en inspiratie uit deze unieke omgeving. In ruil daarvoor krijgt de kunstenaar de opdracht een kunstproject te realiseren. Meijman heeft in zijn werk een grote fascinatie voor de basale relatie van de mens met zijn omgeving met het accent op voedsel, landbouw en natuurbeleving.

Sjef Meijman zal zaterdag 17 juli een presentatie/workshop geven in de pluk- & beeldentuin van Frytsjam in Twijzel. De beeldentuin bevindt zich op het terrein van Frytsjam aan De Wedze in Twijzel.

Het project 'All Inclusive' maakt deel uit van het Masterplan kunst in de openbare ruimte 'Art Eco' van de gemeente Achtkarspelen, waarvan de uitvoering in handen is van Keunstwurk.

Voor dit project verbleven eerder Reinier Lagendijk en Daniël Levy in de speciaal toegeruste woonwagens. Alle drie kunstenaars kregen een kunstopdracht die ter plekke worden uitgevoerd. Lagendijk maakte een bronzen beeld voor de openbare ruimte in de Twijzeler Mieden. Dit kunstwerk wordt 7 juli onthuld. Levy presenteerde onlangs het ontwerp 'De speeltuin van de toekomst' dat zal resulteren in een speelobject in botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost.