Ingezonden persbericht


Fraunhofer-instituut kiest Cordys voor BPM-onderzoek

Grootste organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek in Europa demonstreert voordelen van BPM en SOA

Putten, 24 juni 2010 - Het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering neemt Cordys, de toonaangevende leverancier van software voor bedrijfsprocesinnovatie, in de arm voor onderzoek naar op SOA gebaseerd Business Process Management (BPM) in zijn modelonderneming. Met meer dan tachtig onderzoekcentra, waaronder 56 Fraunhofer-instituten, 17.000 medewerkers, een jaarlijks onderzoeksbudget van ruim 1,6 miljard euro en gelieerde onderzoekcentra en kantoren in Europa, Amerika en Azië, is de Fraunhofer-Gesellschaft de grootste organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek in Europa. Het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering heeft een simulatie- en modelonderneming opgericht met als doel het effect van Service-Oriented Architecture (SOA) en Business Process Management (BPM) op operationele omgevingen te onderzoeken. Ondernemingen en organisaties die overwegen SOA en BPM te implementeren, kunnen het instituut bezoeken en de mogelijkheden en voordelen in een échte bedrijfsomgeving zien. Alle bedrijfsprocessen in de gesimuleerde onderneming, van de orders in de webshop tot de updates van het ERP-systeem, worden beheerd door het Business Operations Platform van Cordys. Jochen Kokemüller, Programma Manager bij Fraunhofer: "We hebben gekozen voor het Cordys-platform omdat dit het belangrijkste voordeel van SOA goed uitlicht; de mogelijkheid om een IT-architectuur te bouwen die daadwerkelijk inspeelt op de bedrijfsbehoeften." Het Cordys Business Operations Platform verbindt alle bedrijfssystemen binnen de gehele toeleveringsketen door middel van internetdiensten. In de Fraunhofer-modelonderneming gaat het om een webshop, een open source ERP-systeem, een productieapplicatie, RFID-hardware en -software en een CRM-oplossing. De functionaliteiten van deze verschillende systemen zijn nu aan te passen, uit te breiden en te combineren zonder de bestaande software aan te passen. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat dit bedrijven flexibeler maakt en in staat stelt sneller te reageren op veranderende marktomstandigheden. Jochen Kokemüller: "Het management neemt met behulp van een grafische modelomgeving beslissingen over de processtromen, zonder ook maar een regel code te schrijven." Per Jonsson, directievoorzitter en COO van Cordys: "De meeste productiebedrijven hebben hun productieprocessen en orderprocessen geautomatiseerd, maar beheer- en ondersteunende processen worden nog steeds gekenmerkt door gebrekkige integratie en handmatige stappen. Het onderzoeksproject van het Fraunhofer-instituut laat zien hoe de geïntegreerde BPM-oplossing van Cordys alle bedrijfsprocessen kan integreren en automatiseren, onafhankelijk van de onderliggende systemen. Dit stelt gebruikers niet alleen in staat om een geïntegreerde en efficiënte toeleveringsketen te creëren, maar ook om flexibele productie- en beheermethodes toe te passen. En dat is precies wat de productiesector in deze tijd nodig heeft."

Over Fraunhofer-Gesellschaft
De Duitse Fraunhofer-Gesellschaft is een toonaangevende organisatie op het gebied van toegepaste wetenschap. De organisatie telt zo'n tachtig onderzoekcentra, waaronder 59 Fraunhofer-instituten, op meer dan veertig verschillende locaties in Duitsland. Het merendeel van de circa 17.000 medewerkers bestaat uit wetenschappers en ingenieurs, die een jaarlijks onderzoeksbudget van ruim 1,6 miljard euro tot hun beschikking hebben. Meer dan 1,3 miljard euro wordt gegenereerd door contractonderzoek. Ongeveer tweederde van de contractonderzoeksgelden van de Fraunhofer-Gesellschaft komt voort uit contracten met het bedrijfsleven en uit publiek gefinancierde onderzoeksprojecten. Het resterende derde deel wordt beschikbaar gesteld door de Duitse overheid, deels om de instituten in staat te stellen om meer fundamenteel onderzoek uit te voeren op terreinen die waarschijnlijk over vijf tot tien jaar relevant zullen worden voor de industrie en de maatschappij. Fraunhofer heeft gelieerde onderzoekcentra en kantoren in Europa, Amerika en Azië.

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het innoveren van bedrijfsprocessen. Global 2000-bedrijven kiezen voor Cordys om de prestaties van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren, zoals het verhogen van de productiviteit, snellere introductie van nieuwe producten en het sneller inspelen op veranderende marktomstandigheden. Cordys is een wereldspeler en heeft naast kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA, Azië en het Pacifisch gebied zijn hoofdkantoor in Nederland.

ContactgegevensIngezonden persbericht