Ingezonden persbericht


Voorbeschouwing STIPA-Molenaar Racing GP TIM TT Assen

Vanaf donderdag 24 juni 2010 gaat alweer de 80e editie van de TT van Assen van start. Voor het STIPA-Molenaar Racing GP team is de TIM TT Assen de thuis wedstrijd van het team en zullen de twee STIPA-Molenaar Racing GP rijders Randy Krummenacher en Luis Salom gefocust zijn op een top resultaat tijdens dit weekend.

Het 2010 seizoen is goed begonnen voor de Zwitserse rijder Randy Krummenacher. Na vijf Grand Prix' staat de Zwitser op een keurige achtste positie in de tussenstand van de 125cc MotoGP kampioenschap. Krummenacher scoorde dit seizoen een zesde, achtste, veertiende, zesde en een zevende plaats en verzamelde 39 punten. Krummenacher staat zes punten achter op de Japanner Tomoyoshi Koyama die de zevende plaats bezet in de kampioenschapstand.

Sinds de Franse Grand Prix rijd de Spanjaard Luis Salom voor het STIPA-Molenaar Racing GP team en maakte gelijk indruk door op de tiende plaats te finishen tijdens de race op Le Mans. De volgende race in Mugello kreeg de Spanjaard een domper te verwerken nadat de motor een technisch probleem gaf net voor de start van de race en de race aan zich voorbij moest laten gaan. Afgelopen weekend reed Salom wederom een goede race en vocht samen met teamgenoot Randy Krummenacher om de zevende positie. Helaas kwam Salom ten van val en scoorde geen punten. De Spanjaard bezet momenteel de 16e plaats in het kampioenschap.

Beide rijders hebben een voorliefde voor het historische circuit van Assen. De STIPA-Molenaar rijders zijn er dan ook op gebrand om een goed resultaat te scoren voor het de sponsoren en het Nederlands publiek.

Dit seizoen is motorsport liefhebbend Nederland aangewezen op buitenlandse TV zenders of het internet om de verrichtingen van de MotoGP rijders te volgen. Nadat RTL 7 in 2009 nog de TV rechten bezat is het dit seizoen behelpen om toch nog een glimp op te vangen van de snelste rijders ter wereld. Dit jaar is het RTL7 gelukt om de rechten te verwerven om LIVE de races van de TIM TT Assen uit te zenden. RTL7 zal vanaf zaterdag 26 juni 10.45 uur LIVE de races van de TIM TT Assen verslaan.


Ingezonden persbericht