PDF/A Competence Center nodigt u uit om de 4de internationale PDF/A-conferentie bij te wonen in Rome, de eeuwige stad.

BERLIJN EN ROME--(BUSINESS WIRE)-- 20100624 --

PDF/A Competence Center organiseert dit jaar de vierde internationale PDF/A-conferentie van 29 september tot 1 oktober in Rome. Tijdens de conferentie worden technische presentaties gegeven door internationale specialisten, worden uiteenlopende onderwerpen en interessante gebieden voor PDF/A opgevolgd en kunnen zowel nieuwe als ervaren deelnemers workshops volgen voor praktische applicaties van PDF/A. Gebruikers uit de privé- en openbare sector zullen er hun ervaringen met PDF/A delen. Tijdens de conferentie zal een tentoonstelling worden gehouden van producten voor PDF/A-omzetting en -archivering.

Een ticket voor de conferentie kost € 890 plus btw. Een ticket in voorverkoop tot 30 juni kost € 750 plus btw. Workshops kunnen afzonderlijk of met de conferentie worden geboekt. Nadere informatie en de mogelijkheid tot registratie vindt u op www.pdfa.org.

Deelnemers aan de 4de internationale PDF/A-conferentie kunnen opnieuw een zeer gevarieerd programma verwachten om inzicht te verkrijgen in de vele verschillende theoretische en praktische aspecten van PDF/A. Op de agenda staan drie parallel lopende deelprogramma's met lezingen waarop de principes van PDF/A worden geïntroduceerd, naast presentaties van specialisten in het vak. Thematoespraken worden dit jaar gehouden door Betsy Fanning, directeur Standaarden voor AIIM (Association of Information Imaging Managers), Giovanni Battista Colombo, vicepresident bij Assografici en president van Gruppo Stampa Digitale, en Stephen Levenson van de District Courts (vgl. arrondissementsrechtbanken) in de VS en hoofd van de ISO PDF/A-commissie.

“Wij hebben sprekers uitgenodigd uit heel wat landen en wij verwachten dat de deelnemers aan de conferentie uit de hele wereld zullen komen”, aldus Harald Grumser, CEO van PDF/A Competence Center. “Dit betekent specifiek dat er veelbelovende mogelijkheden zullen zijn voor netwerking in een aantrekkelijke locatie in het hartje van Rome. Deze historische omgeving vormt de ideale achtergrond voor onze internationale presentatie van langdurige archivering met PDF/A.”

Workshops vóór de conferentie voor praktisch inzicht

De eerste dag van de event - woensdag 29 september - staat helemaal in het teken van workshops waar specialisten het zullen hebben over speciale onderwerpen die heel wat praktische aspecten van PDF/A beslaan. Voorbeelden zijn de omzetting van gescande of elektronisch gegenereerde documenten in PDF/A, behandeling van metagegevens en elektronische handtekeningen in PDF/A. Deelnemers hebben het voordeel in kleine groepen te kunnen werken, met heel wat mogelijkheden voor discussie.

Parallelle deelprogramma's voor geïndividualiseerde informatieverzameling

Op donderdag 30 september kunnen deelnemers aan de conferentie kiezen tussen een presentatie voor PDF/A-leken, de juridische en wettelijke aspecten en naleving of de focus op toegangsopties en metagegevens. De inleidende lezing wordt gehouden door Giovanni Battista Colombo die een introductie zal geven op de situatie met PDF/A in Italië, en door Stephen Levenson die vanuit het perspectief van een gebruiker in de VS zal spreken.

De volgende ochtend is gericht op specifieke sectoren. Deelprogramma A behandelt de PDF/A-vereisten voor archivarissen en bibliothecarissen, deelprogramma B bespreekt de noden van overheidsinstellingen en in deelprogramma C wordt het gebruik van PDF/A uitgelegd in B2C-activiteiten, zoals bij banken, verzekeringsbedrijven en telecommunicatieserviceproviders. Uiteenlopende informatie verstrekt door gebruikers voor de drie deelprogramma's zal specifieke duidelijkheid verschaffen voor de mogelijkheden.

Vrijdagnamiddag wordt het gebruik van PDF/A in overheidsinstellingen besproken. Een goed voorbeeld zal worden gegeven door Infocamere, de IT-partner van de Italiaanse Kamer van Koophandel. Tijdens de presentatie zal het gebruik van PDF/A worden voorgesteld voor digitale verzending van formulieren van een bedrijf naar de Kamer van Koophandel. De Italiaanse distributeur Technosolutions srl zal het standpunt van de verkoper uiteenzetten bij de introductie van PDF/A bij de overheid.

De conferentie wordt afgesloten met een paneldiscussie met Johannes Hesel en Olaf Druemmer als moderatoren, beiden leden van het dagelijks bestuur bij PDF/A Competence Center.

De hele conferentie lang zal er een tentoonstelling lopen waar leden van PDF/A Competence Center hun huidige producten en oplossingen zullen voorstellen.

Hele prescommuniqué als pdf

PDF/A Competence Center

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
PDF/A Competence Center
Thomas Zellmann, +49 30 394050-0
info@pdfa.org
of
good news! GmbH
Nicole Koerber, +49 451 88199-12

pdfa@goodnews.de