Dirk Kuyt en Wesley Sneijder in strijd om WK-shirts


HAARLEM, 20100624 -- Wesley Sneijder heeft vanuit Zuid-Afrika via Goeiemode.nl een WK shirt van het Italiaans elftal besteld. Dirk Kuyt, die een dag eerder op ludieke wijze zijn bestelling van het Nederlandse WK shirt bekend maakte, is niet gecharmeerd van de counteractie van zijn ploeggenoot en heeft verhaal gehaald.

De KNVB hief het embargo omtrent de actie vandaag op en wil daarmee Dirk Kuyt de aandacht gunnen die hij voor ogen heeft. Kuyt is echter bang dat de aankoop van het Italiaanse shirt door Wesley zijn actie gaat ondermijnen. "Ik probeer met de aanschaf van het Nederlandse WK shirt aandacht te vragen voor onze ploeg en een brug te slaan met al onze supporters in Nederland die daar het WK volgen en niet naar Zuid-Afrika kunnen komen. Toen ik Wesley vertelde over mijn actie dook hij gelijk achter zijn laptop om de Italiaanse variant te bestellen," aldus de aanvaller van Liverpool. Dirk Kuyt betreurt dat zijn teamgenoot het WK gaat gebruiken om het land van `zijn' Internazionale onder de aandacht te brengen en zo de actie van Kuyt bij wijze van grap wilt ondermijnen.

Goeiemode

De online modewinkel Goeiemode.nl, die de WK shirts aanbiedt, is verrast met de vête die wordt uitgevochten via hun website. De bestellingen, die in twee dagen zijn gedaan, trokken de aandacht bij Daan Kuijs, salesmanager bij Goeiemode: "De opgegeven adressen verschillen van elkaar. Wesley's shirt moeten wij naar zijn privéadres in Milaan opsturen. Dirk heeft daarentegen het Hollandse kamp in Zuid-Afrika als afleveradres opgegeven. Het zal ons niets verbazen als Yolanthe met het `kadootje' van haar aanstaande man binnenkort in de media verschijnt." Goeiemode is inmiddels overgegaan tot verzenden om de actie van Dirk te laten slagen. "Het is niet aan ons om een zending te weigeren omdat twee klanten ruzie hebben met elkaar, ook wij steunen Oranje en leggen daar de nadruk op," aldus Kuijs.

Ingezonden persbericht